Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Nejnáročnější zimní soutěž Armády ČR v Jeseníkách odstartovala

27. ledna 2014 - 11:59

Zpět na seznam článků

Winter Survival 2014

Nejnáročnější zimní soutěž Armády ČR v Jeseníkách odstartovala

Winter Survival 2014 zdroj foto:Armáda ČR

V pondělí 27.ledna odstartoval v pohoří Jeseníků jubilejní 20.ročník Mezinárodního mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2014.

Tento ojedinělý závod je v podmínkách AČR nejnáročnější zimní sportovní soutěží, která zahrnuje adrenalinové „outdoorové“ disciplíny sportovního charakteru a aktivity podobné bojovým činnostem jednotlivce a malých skupin v zasněženém horském prostředí. Soutěž pořádá Generální štáb AČR a organizačně zabezpečuje Univerzita obrany. Záštitu nad mistrovstvím převzal náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel.

Winter Survival 2014

Čtyřdenní vytrvalostní závod Winter Survival 2014, který končí 31.ledna, zahrnuje přesuny členitým terénem podle mapy s veškerou výbavou k plnění úkolů a přežití, vojenské lezení na skalách, překonávání vodních toků a umělých překážek, skok ze skály do natažené sítě, biatlonový závod, skicross, střelbu z armádních zbraní, poskytnutí první pomoci zraněným vojákům, nouzové přespání ve volné přírodě apod. „Soutěž tříčlenných družstev v podstatě simuluje činnost vojenské hlídky v zimním horském terénu a od závodníků vyžaduje vysokou úroveň individuálních schopností a dovedností, stejně jako týmovou spolupráci. Vojáci tak zúročí praktické zkušenosti z vojenského výcviku a speciální tělesné přípravy,“ uvedl tiskový mluvčí Ministerstva obrany Jan Pejšek.

Winter Survival 2014

Dvacátého ročníku extrémně obtížného závodu se z AČR účastní družstva z pozemních sil, vzdušných sil, agentury logistiky, vojenské policie a vojenských škol. Ze zahraničí se na otevřené mistrovství přihlásili vojáci z Belgie, Německa, Polska a Rakouska.

Autor: red.,J.Pejšek,P.Pazdera,zdroj foto:Armáda ČR

Fotogalerie

Winter Survival 2014                                    zdroj foto:Armáda ČR

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.