Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Nominujte na Ceny města Šumperka za rok 2019

06. prosince 2019 - 08:33

Zpět na seznam článků

Své návrhy můžete zasílat do 31. prosince

Nominujte na Ceny města Šumperka za rok 2019

Nominujte na Ceny města Šumperka za rok 2019 foto: sumpersko.net - M. Jeřábek

Zapojte se opět aktivně a nominujte občany města Šumperka, šumperské organizace, firmy a další na toto významné ocenění.

Zasláním nominace se automaticky zapojíte do slosování o vstupenky na tuto prestižní akci. „Nominovat můžete celkem v devíti kategoriích: kultura, sport, významný počin v sociální a humanitární oblasti, vzdělávání, podnikání, architektura, životní prostředí a ekologie, cena mladých a přínos městu. Nominovat lze prostřednictvím elektronického formuláře i tištěného formuláře, který bude k dispozici v Informačním centru Šumperk na Hlavní třídě,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.  

Ze zaslaných nominací vybere vítěze v jednotlivých kategoriích Zastupitelstvo města Šumperka na svém lednovém zasedání. Slavnostní večer udílení Cen města se uskuteční v sobotu 4. dubna v šumperském divadle. Vstupenky na slavnostní udílení cen budou k dostání v průběhu března v šumperském divadle. Cena vstupenky bude činit 100 korun.

Držitelé Cen města 2018 foto: sumpersko.net - M. Jeřábek

Kategorie

Kultura - nominujte konkrétní akci, kterou považujete za nejlepší, nebo třeba výsledek práce kulturní instituce v Šumperku v daném roce.

Sport - víte o někom, kdo dosáhl jedinečného sportovního výkonu, nebo kvalitního aktivního trenéra sportovního klubu (pouze za aktivní činnost, v případě dlouhodobé činnosti se nominace přesune do kategorie „Přínos městu“)

Významný počin v sociální a humanitární oblasti - zaslouží si v sociální oblasti práce organizace, jednotlivců, jednotlivých akcí ocenění, nebo také mimořádný čin, který vedl k záchraně lidského života? Pak neváhejte a nominujte jej.

Vzdělávání - navrhněte v této kategorii společnost i jednotlivce za mimořádnou práci s dětmi, mládeží, organizaci prospěšných seminářů, školení apod.

Podnikání - podkategorie drobného podnikání - podkategorie výrobních společností (např. za významný podnikatelský úspěch, realizovaný záměr)

Architektura - podkategorie novostavba -  Dům roku 2019 - podkategorie rekonstrukce -Dům roku 2019

Životní prostředí a ekologie - za zásluhy v oblasti rozvoje péče o životní prostředí a prosazování ekologie a ekologické výchovy.

Cena mladých - mladí lidé podílející se na rozvoji města jistě zaslouží cenu města za významný počin „mladých osobností“ – hudebníků, umělců, sportovců, výjimečných talentů ať už v matematice, vědě, nebo třeba ve spolkové činnosti apod. Jedinou podmínkou návrhu do této kategorie je věková hranice nominovaného do 25 let včetně.

Přínos městu - udělí se jako ocenění za práci na rozvoji nebo prezentaci města v daném roce nebo za dlouhodobou práci, či celoživotní přínos městu.

Do jedné kategorie lze podat navrhovatelem jen jeden návrh. „Veškeré další informace sdělí Olga Hajduková, vedoucí odd. kultury a vnějších vztahů MěÚ Šumperk, e-mail:  olga.hajdukova@sumperk.cz, tel.: 583 388 607, nebo Bohuslav Vondruška, referent odd. kultury a vnějších vztahů MěÚ Šumperk, e-mail: bohuslav.vondruska@sumperk.cz, tel.: 583 388 609,“ mluvčí.

Autor: red., a.č., mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net

Fotogalerie

Nominujte na Ceny města Šumperka za rok 2019    foto: sumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.