Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Nová okna i „diskrétní zóny“ pro novopečené maminky

29. srpna 2019 - 11:53

Zpět na seznam článků

Přineslo zateplení Pavilonu A v šumperské nemocnici

Nová okna i „diskrétní zóny“ pro novopečené maminky

Nemocnice dokončuje revitalizaci pavilonu, který dostal také novou fasádu. zdroj foto: Archiv NŠ

Šumperská nemocnice v těchto dnech dokončuje zateplení dalšího pavilonu ve svém areálu. Novou fasádu, okna i zesílenou izolační vrstvu pláště získal tentokrát Pavilon A, ve kterém se nachází interna, porodnice i dětské oddělení. Revitalizace nemocniční budovy přišla na téměř třiadvacet miliónů korun. Dílčích vnitřních úprav se dočkala i jednotlivá oddělení.

Díky novému zateplení se původně šedý pavilon proměnil v moderní budovu s novými okny, barevnou fasádou i zateplenou střechou. „Do revitalizace pavilonu A jsme se pustili s jasným cílem zlepšit komfort našich klientů i personálu. Zatímco v létě nedojde vlivem zateplení k přehřívání vnitřního prostoru, takže pobyt v nemocnici bude pro pacienty příjemnější a pro personál bude práce v letních parních dnech snesitelnější, naopak v zimě nebude díky zateplení a novým oknům utíkat ven tolik tepla,“ vysvětluje výhody revitalizace člen představenstva a správce nemocnice Martin Pelnář.

Díky revitalizaci došlo také k zvětšení pokojů na jednotlivých odděleních o původní balkóny, které ovšem pacienti nevyužívali. „Původně jsme chtěli balkóny úplně zazdít. Nicméně odstraňování balkónových panelů by bylo technicky velmi náročné, s ohledem na případnou hlučnost i vibrace, které by bourání přineslo, a tak jsme se rozhodli balkónové panely na pokojích nakonec zanechat,“ vysvětluje Martin Pelnář a dodává, že původní parapety z balkonových oken nemocnice nakonec odstranila a nahradila je dřevěnými deskami. „Teď tedy mohou pacienti prostor využívat jako prostor pro konzumaci jídla nebo na odkládání věcí. V porodnici tato část pokojů slouží jako „diskrétní zóna“ pro maminky například během kojení. Pokoje se výrazně zvětšily a ponechané balkonové panely vytvářejí zajímavý architektonický prvek,“ dodává správce. 

Společně se zateplením pavilonu provedla šumperská nemocnice na jednotlivých odděleních také řadu interiérových úprav v rozsahu zhruba jeden a půl miliónu korun nad rámec rozpočtu revitalizace. Celkové rekonstrukce se dočkala například dětská jednotka intenzivní péče. „Na oddělení jsme instalovali stropní ventilátory, a to jak na pokoje malých pacientů, tak na pracoviště sester. Také jsme vyměnili vchodové dveře za bezpečnější s řadou protipožárních prvků,“ dodává Martin Pelnář. Nemocnice také vnitřní část Pavilonu A, ve kterém se nachází interna, porodnice, gynekologie nebo dětské oddělení, kompletně vymalovala a pokoje pacientů vybavila novým nábytkem, především skříňkami k ukládání osobních věcí.  

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

Nemocnice dokončuje revitalizaci pavilonu, který dostal také novou fasádu.     zdroj foto: Archiv NŠ

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.