Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Nový rekord výstavy For Model

22. března 2023 - 14:04

Zpět na seznam článků

Přišlo přes šestnáct tisíc návštěvníků

Nový rekord výstavy For Model

Nový rekord výstavy For Model zdroj foto: VFO

Překonat historický rekord v návštěvnosti se podařilo pořadatelům letošního 21. ročníku interaktivní výstavy For Model.

Doposud nejvyšší počet návštěvníků dorazil na výstavu For Model vloni – přes patnáct tisíc. Za celou dobu konání této akce šlo o vůbec nejvyšší číslo. To platilo do konce minulého týdne, kdy se na olomouckém výstavišti uskutečnil již 21. ročník akce, jež v tuzemsku patří mezi největší výstavy zaměřené na modely, sběratelství a také digitální technologie, hry, hračky i stavebnice. „Z překonání loňské návštěvnosti máme velkou radost. Minulý rok se For Model konal po dvouleté covidové odmlce, takže bylo jasné, že se fanoušci poctivé modelařiny, digitálních technologií a sběratelství nemohli dočkat, a i proto jich tehdy zřejmě dorazil rekordní počet. O to víc nás těší, že si ještě více lidí – často rodiny s dětmi – našlo cestu na naši výstavu také letos,“ uvedla ředitelka výstaviště Eva Fuglíčková.

Velkou zásluhu na úspěšném 21. ročníku výstavy má kromě samotných pořadatelů z Výstaviště Flora Olomouc i řada vystavovatelů, sběratelů a prodejců. Tento rok jich na výstavu For Model dorazilo bezmála dvě stě. „Všem patří velké poděkování. Vážíme si toho, že s námi spolupracují. Někteří ze sběratelů i modelářů na akci For Model jezdí řadu let a mnohdy je to právě olomoucké Výstaviště Flora, které si vyberou jako místo, kde veřejnosti vůbec poprvé představí své nové dílo. Vážíme si práce, nadšení a energie, kterou věnují svým modelům a sbírkám. Těšíme se na další společné setkání na výstavě For Model 2024,“ uvedla ředitelka.

Velice kladně hodnoceným lákadlem souvisejícím s výstavou For Model 2023 byly díky spolupráci olomouckého výstaviště se společností České dráhy jízdy historických motoráčků „Hurvínek“ mezi olomouckým hlavním nádražím a městskou částí Řepčín. Vlaky zastavovaly také na zastávce Olomouc – Nová Ulice, ze které to bylo na interaktivní výstavu For Model skutečně jen pár kroků.

Autor: red., M. Poláček - zdroj foto: VFO

Fotogalerie

Nový rekord výstavy For Model    zdroj foto: VFO
Nový rekord výstavy For Model    zdroj foto: VFO

Související články

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.