Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Od bolesti kloubů pomůže nový laserový přístroj

22. listopadu 2019 - 07:17

Zpět na seznam článků

Nemocnice Šumperk posílila své rehabilitační oddělení o další přístrojovou novinku

Od bolesti kloubů pomůže nový laserový přístroj

Laserová terapie pomáhá snižovat bolesti kloubů, pomáhá i při zánětech a otocích a přispívá k rychlejší regeneraci foto: Archiv NŠ

Nový laser pomáhá pacientům ulevit od bolesti kloubů, v léčbě artritidy nebo při následné rehabilitaci po úrazech. Pořízení přístrojové novinky přišlo šumperskou nemocnici na víc než tři sta tisíc korun.

Laserová terapie je rychlou a úspěšnou léčbou s dlouhodobým účinkem. Působí současně na bolest, záněty i otoky a urychluje rehabilitaci pacienta. „Je to vynikající přístroj, který urychluje hojení ran a jizev, také pomáhá při bolestech pohybového aparátu, kloubů nebo páteře. Pozitivní dopad má i v rámci léčby artritidy, přispívá k rychlejší regeneraci v rámci rekonvalescence po úrazech a pomáhá třeba i při léčbě takzvaného „tenisového loktu,“ říká vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení šumperské nemocnice Zdeňka Procházková.

Ošetření laserem není časově nikterak náročné, trvá zhruba tři až deset minut v závislosti na druhu onemocnění. „Pro úspěšnou rehabilitaci je dobré absolvovat minimálně pět ošetření,“ dodává vedoucí fyzioterapeutka s tím, že samotnému ošetření laserem by měla předcházet osobní konzultace s ošetřujícím lékařem a je třeba mít lékařské doporučení. „MLS laserová terapie je nadstandardní službou a není hrazena ze zdravotního pojištění, za minutu ošetření zaplatí klienti v šumperské nemocnici 20 korun,“ upřesnila Zdeňka Procházková.

Rehabilitačním oddělením ročně projdou necelé dvě tisícovky pacientů. Zdejší tým poskytuje široké spektrum rehabilitační péče. Stará se nejen o pacienty po úrazech a operacích, ale také o pacienty s akutními a chronickými potížemi pohybového aparátu. Stejně tak o pacienty s chirurgickými, interními, neurologickými či gynekologickými obtížemi.

Šumperská rehabilitace prošla v posledních letech také postupnou rekonstrukcí, včetně nákupu nových přístrojů. Jako jedna z mála nemocnic se může pochlubit například speciálním antigravitačním trenažérem chůze. Přístroj pracuje na principu, který vyvinula NASA, a to na rozdílu tlaku vzduchu. Chůze na speciálním chodníku tak připomíná chůzi na Měsíci. V šumperské nemocnici pomáhá novinka při rehabilitaci pacientů po úrazech a operacích dolních končetin. V předchozích letech nemocnice zrekonstruovala také rehabilitační bazén a investovala do své tělocvičny. Pro pacienty zakoupila přístroj k aplikaci plynových injekcí nebo přístroj na léčbu s pomocí rázové vlny.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: archiv NŠ

Fotogalerie

Laserová terapie pomáhá snižovat bolesti kloubů, pomáhá i při zánětech a otocích a přispívá k rychlejší regeneraci foto: Archiv NŠ

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.