Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Od ledna bude seniory v Šumperku vozit Taxík Maxík

09. prosince 2019 - 18:11

Zpět na seznam článků

Objednávky přijímá dispečink na telefonním čísle 774 42 42 39

Od ledna bude seniory v Šumperku vozit Taxík Maxík

Od ledna bude seniory v Šumperku vozit Taxík Maxík zdroj foto: sumpersko.net

Senioři a lidé s hendikepem se v Šumperku snáze dostanou k lékaři nebo k poskytovateli sociálních služeb. Obecně prospěšná společnost Pontis jim nabídne možnost individuální zvýhodněné dopravy. Sedmimístný Ford s nápisem Taxík Maxík se v ulicích města objeví na začátku příštího roku. Od 3. ledna budou moci lidé taxík telefonicky objednávat.

Seniory začne vozit od 6. ledna. „Taxík Maxík budou moci využívat lidé s trvalým pobytem v Šumperku starší 65 let, nebo držitelé průkazu osob se zdravotním postižením ZTP a ZTP/P. Tato služba bude fungovat v pracovní dny od pondělí do pátku od sedmi do patnácti hodin. Cena jízdného je třicet korun na osobu,“ informoval ředitel společnosti Pontis, která bude taxík provozovat, senátor Miroslav Adámek.

informace zdroj: mus

Doplnil, že objednávky bude telefonicky přijímat dispečink v pracovní dny od 8 do 13 hodin na telefonním čísle 774 42 42 39. Odvoz je třeba si zamluvit nejméně 24 hodin před jízdou, nejdříve však tři dny před plánovanou cestou.

Vůz budou moci lidé využívat na území města Šumperka na přepravu k lékaři či k poskytovatelům sociálních služeb. Vozidlo město získalo od Konta bariéry, které je součástí Nadace Charty 77. Do Prahy pro něj jela místostarostka Marta Novotná s Miroslavem Adámkem.

Od ledna bude seniory v Šumperku vozit Taxík Maxík zdroj foto: mus

Podmínkou nadace je, aby sedmimístný Ford Tourneo Connect přispěl ke zlepšení kvality života seniorů ve městech. Hodnota vozu, který město přijalo jako dar, je 530 tisíc korun. Bude řádně označen velkým logem Taxík Maxík, aby jej klienti poznali. „Zhruba po půl roce fungování službu vyhodnotíme a případně ji upravíme,“ doplnil Miroslav Adámek.

Autor: red., S. Singerová - mus,

Fotogalerie

Od ledna bude seniory v Šumperku vozit Taxík Maxík    zdroj foto: sumpersko.net

Další články z rubriky

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Olomouc se na týden stane světovým centrem popularizace vědy

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.