fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Olda hledá dobrovolníky!

17. ledna 2022 - 13:48

Zpět na seznam článků

Maskot Olympiády dětí a mládeže v kraji

Olda hledá dobrovolníky!

Olda hledá dobrovolníky! zdroj foto: FB OLK

Maskot Olympiády dětí a mládeže dostal jméno. Je to orel Olda.

Významná sportovní akce se v Olomouckém kraji uskuteční už letos v červnu. „Veřejnost nám zaslala spoustu skvělých nápadů na to, jak orla – maskota Olympiády dětí a mládeže, pojmenovat. Nakonec zvítězil Olda. Všem lidem, kteří se do výběru jména maskota zapojili, moc děkuji,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Komisi, která jméno nového maskota vybírala, oslovilo hlavně propojení názvu a samotné sportovní akce – Olympiáda dětí a mládeže + Olomoucký kraj - Olda. „Návrh na Oldu poslaly do ankety hned tři ženy - Jitka Pokorná, Hana Brožková a Markéta Prucková. Všechny získají od Olomouckého kraje kromě poděkování také dárkový balíček a novou Raškovku,“ uvedla tisková mluvčí Eva Knajblová.

Výběrem jména pro maskota spolupráce veřejnosti na Olympiádě dětí a mládeže rozhodně nekončí. Její pořadatelé totiž spouští náborovou kampaň pro dobrovolníky, kteří se zajištěním chodu akce pomohou. „Dobrovolníci jsou důležitou součástí Olympiády dětí a mládeže. Často jsou to právě oni, kteří jako první zažívají emoce se sportovci bezprostředně po výhře i prohře. Zároveň jsou nositeli olympijských hodnot, jako je například respekt k soupeři či fair play,“ říká Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru.

Pro Olympiádu dětí a mládeže se hledá sto padesát dospělých dobrovolníků z Olomouckého kraje. „Dobrovolníci se mohou hlásit na celou dobu konání ODM, tedy na pět dní, nebo minimálně na tři dny. Dostanou dobrovolnické oblečení – tričko, kšiltovku a lehkou bundu proti dešti, zajištěný mají pitný režim a stravu,“ doplňuje Filip Pastuszek, koordinátor dobrovolníků. Podrobnosti jsou na webu odm.olympijskytym.cz.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Olda hledá dobrovolníky!               zdroj foto: FB OLK

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.