Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Motorkář přejel do protisměru

02.05.2024 - Motorkář přejel do protisměru - Moto sezóna pro něj...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

Ostrý souboj, se očekává na šumperském Blues Aperitiv

17. března 2014 - 13:46

Zpět na seznam článků

Sedm kapel vs porota

Ostrý souboj, se očekává na šumperském Blues Aperitiv

pozvánka

V sobotu 22.března startuje v Šumperku Blues Aperitiv. Z ryze české soutěže se po letech stal mezinárodní festival, který letos vstupuje již do svého patnáctého ročníku.

Festival svým dosahem nabízí možnost nejen vyhrát soutěžní večer, ale zejména zajišťuje vítězi si zahrát na prestižním festivalu Blues Alive, který se letos uskuteční v Šumperku od 14. do 16.listopadu.

J.Racek R.Vankat

Do patnáctého ročníku Aperitivu se přihlásilo jednadvacet kapel z Polska, Skotska a Česka. Poprvé se mezi přihlášenými neobjevila ani jedna kapela ze Slovenska. Na začátku února vybrala odborná porota sedm skupin, které se naživo představí v rámci sobotního finálového koncertu.

M.J. . The Elektric Blues

Dvě kapely ze sedmi mají garantovaná místa v hlavním programu Blues Alive. „Zkušenost z minulých ročníků dává naději více než pouze dvěma souborům! I další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí v diváckém hlasování, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku,“ vysvětluje ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Vladimír Rybička

Do finále patnáctého ročníku v letošním roce postoupili:Blues Station /CZ/, Roadside /PL/, H-H Blues /CZ/, Jan Galach Band /PL/, Joanna Knitter Blues & Folk /PL/, Jakub Racek & Radek Vaňkát /CZ/, M.J. & The Electric Blue /CZ/.

Jan galach Band

Soutěž Blues Aperitiv se uskuteční v sobotu 22.března v DK Šumperk od 19 hodin. Vstupné je 90 korun.

 

Autor: red.,dk

Fotogalerie

pozvánka
ilustrační snímek                             zdroj:archiv

Další články z rubriky

Motorkář přejel do protisměru

Motorkář přejel do protisměru

Moto sezóna pro něj nezačala šťastně

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.