Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

PŘIPOMENUTÍ! Hejtmanství investuje do prevence kriminality

18. listopadu 2019 - 08:40

Zpět na seznam článků

Chystá divadlo, letáky i odbornou konferenci

PŘIPOMENUTÍ! Hejtmanství investuje do prevence kriminality

Hejtmanství investuje do prevence kriminality zdroj foto: OLK

Divadelní představení, které ukáže seniorům, jak mají rozpoznat manipulativní a falešné chování a naučí je, kterak na ně reagovat – to je hlavní cíl projektu s názvem Víš, kdo volá?

Společně s olomouckým divadlem Tramtarie ho připravuje sociální odbor krajského úřadu. „Podvodníci, kteří se zaměřili na seniory, v poslední době změnili taktiku. Už nezvou na výlety, kterými maskovali prodejní akce, ale využívají telefon. Stačí jim několik dobře zvolených slov a nic netušící senior se může dostat do velkých problémů. Tomu má nový krajský projekt zabránit,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Projekt počítá s dvěma komentovanými představeními v Olomouci a po jednom v každém z bývalých okresních měst. Zúčastnit by se ho mělo na pět set seniorů. Ti budou mít vstup zdarma.  „Během představení vystoupí také policista, který seznámí obecenstvo s aktuálními trendy v podvodném chování pachatelů. Zároveň divákům vysvětlí, jak se může podvedený člověk bránit,“ uvedl krajský manažer prevence kriminality Michal Poláček.

pozvánka Šumperk zdroj: OLK

Kromě seniorů se letos Olomoucký kraj zaměří v rámci prevence i na oběti kybernetické kriminality. Jak s ní pracovat, poradí policistům na obvodních odděleních nové informativní letáky. Osvětové letáky poradí také obětem, jak reagovat a nejlépe uchovat závadový materiál pro další šetření.

Kraj navíc zaštítí konferenci na téma Technické prostředky a zabezpečení objektů a veřejných prostranství.  „Všechny plánované projekty přijdou na více než 450 tisíc korun. Projekty jsou hrazeny z dotace Ministerstva vnitra, kraj vkládá ze svých prostředků dalších sto tisíc," upřesnila Eva Knajblová.

Zveřejněno23.10.2019 06.27

Autor: red., E. Knajblová - olk, zdroj foto: Olk

Fotogalerie

 Hejtmanství investuje do prevence kriminality    zdroj foto: OLK

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.