Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Pachatelé sériových vloupání v kraji byli dopadeni

14. května 2021 - 11:33

Zpět na seznam článků

VIDEO! Mohelničtí policisté je zajistili i s lupem

Policisté 3. května přijali oznámení o vloupání do restaurace v Úsově, ze které zmizela finanční hotovost a mobilní telefon. O tři dny později se někdo vloupal do prodejny potravin v Lipince na Olomoucku, ze které zmizely cigarety v hodnotě za 70 tisíc korun. O den později se někdo vloupal do bývalého zemědělského objektu v Troubelicích a v noci z 11. na 12. května přijali policisté oznámení o pokusech vloupání do prodejen potravin v Lukavici, Bohuslavicích, ale také o vloupání do budovy Obecního úřadu v Bohuslavicích a další restaurace v Úsově, ze které zmizely lahve s alkoholem.

Jak se ukázalo, sérii těchto vloupání má na svědomí policistům dobře známý, třicetiletý muž z Mohelnicka, a jeho o jedenáct let mladší komplic. „Ten mu v noci z úterý na středu asistoval hlídkováním u napadených objektů. V rámci série vloupání starší z dvojice způsobil majitelům napadených objektů škodu za více než 150 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Staršího z mužů, na kterého měli policisté v souvislosti s prověřovanou trestnou činností spadeno, zahlédla hlídka mohelnických policistů ve středu dopoledne v Úsově za volantem Citroenu, v němž cestoval společně se svým komplicem. „Policisté zároveň věděli, že by řídit určitě neměl. Kvůli jeho předchozí nehodě s alkoholem mu totiž zadrželi řidičský průkaz,“ informovala mluvčí, která upřesnila: „Jakmile řidič zjistil, že se za ním policisté otáčejí, sešlápl plyn a začal ujíždět. Za Úsovem najel do pole a pokračoval směrem k Polici. Následně se snažil policistů střepat v lesním terénu.“

Osudným se mu stal břeh lesa, který se mu nepodařilo zdolat. Policisté pak oba muže za použití donucovacích prostředků zadrželi. „V zavazadlovém prostoru vozidla nalezli nejen lahve alkoholu pocházející z nočního vloupání do úsovské restaurace, ale také náčiní, které starší z mužů používal k vloupání do objektů,“ sdělila Jiřina Vybíhalová.

Oba muži si již vyslechli sdělení obvinění z pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věcí. „Staršímu z nich, s ohledem na výši způsobené škody, hrozí přísnější, mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody,“ upřesnila policejní mluvčí.

Autor: red., pis - J. Vybíhalová, zdroj foto: PČR

Fotogalerie

objasnéné vloupání                       zdroj foto: PČR
objasnéné vloupání                       zdroj foto: PČR
objasnéné vloupání                       zdroj foto: PČR
objasnéné vloupání                       zdroj foto: PČRobjasnéné vloupání                       zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.