fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

240 650 fitness kotelna

Peloton plný hvězdných jmen odstartuje v Šumperku

30. července 2022 - 08:40

Zpět na seznam článků

Sazka Tour 2022

Peloton plný hvězdných jmen odstartuje v Šumperku

Sazka tour 2021 zdroj foto: Sazka tour - Brycha J.

Největší a tradičně nejkvalitněji obsazený cyklistický závod na českých silnicích Sazka Tour zavítá po roce opět do Šumperka. Čtrnáctý ročník etapového podniku první kategorie UCI se pojede v pěti krajích od 4. do 7. srpna, na Olomoucku přitom čekají závodníky čtyři etapy.

Poslední královská slavnostně startuje v Šumperku na náměstí Míru v neděli 7. srpna v jedenáct hodin, před tím se jednotlivé týmy představí veřejnosti. Letošní novinkou je vložený čtyřicetikilometrový závod na Dlouhé stráně pro hobby sportovce, který se pojede v sobotu 6. srpna před hlavním pelotonem.

Letos bude na Sazka Tour startovat dvaadvacet nejlepších sedmičlenných světových a českých profesionálních cyklistických týmů. Cílem organizátorů je dostat na start nejlepší české reprezentanty, včetně aktuální tuzemské jedničky Jana Hirta, vítěze jedné z etap letošního Giro d’Italia. Z World Tour jsou například přihlášeny týmy Team BikeExchange – Jayco a BORA – hansgrohe.

V Olomouckém kraji „zdolají“ závodníci trasu dlouhou 714 kilometrů s celkovým převýšením více než deset tisíc metrů, protkaná je divácky atraktivními místy, na kterých leží vrchařské a sprintérské prémie. První etapa povede ve čtvrtek 4. srpna z Uničova do Prostějova, druhá má o den později start v Olomouci a cíl na Pustevnách, ve třetí části pojedou cyklisté v sobotu 6. srpna z Moravské Třebové na Dlouhé stráně a nedělní finále vede ze Šumperka do Šternberka.

Slavnostní start poslední královské etapy, dlouhé téměř sto osmdesát kilometrů, je naplánován na jedenáctou dopolední na náměstí Míru, ostrý se pak uskuteční v Jesenické ulici. Peloton poté projede ulicemi Zábřežskou, J. z Poděbrad a Bratrušovskou směrem do Jeseníků. Během etapy, jež povede přes Hanušovice, Červenohorské sedlo, Vidly, Hvězdu, Bruntál a Slezskou Hartu do Šternberka, nastoupají závodníci 2 720 výškových metrů. Ve městech je v den závodu potřeba počítat s uzavírkami center a s průběžnými uzavírkami na trati, kudy cyklisté pojedou.

Letošní novinkou je vložený závod pro hobby sportovce Sazka Tour Challenge, který se pojede v sobotu 6. srpna před hlavním pelotonem a bude měřit čtyřicet kilometrů. Odvážlivci by si měli vyzkoušet dvě drastická stoupání z Koutů nad Desnou na Dlouhé stráně s celkovým převýšením zhruba sedmnáct set metrů na dvaceti kilometrech.

V průběhu závodu budou Dlouhé stráně uzavřené z obou stran.

Autor: red., mus

Fotogalerie

Sazka tour 2021                         zdroj foto: Sazka tour - Brycha J.

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.