Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Počet řidičů, kteří usednou na Šumpersku za volat pod vlivem alkoholu, přibývá!

24. března 2019 - 09:05

Zpět na seznam článků

Policie plánuje více kontrol

Počet řidičů, kteří usednou na Šumpersku za volat pod vlivem alkoholu, přibývá!

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

V rámci šumperského územního odboru evidovala policie od počátku letošního roku již třiatřicet skutků kvalifikovaných jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V devíti případech vyšlo ovlivnění řidičů alkoholem nebo jinými omamnými či psychotropními látkami najevo v souvislosti s šetřením dopravní nehody. Tento počet uvedl tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová ve středu 20. března ráno.

V průběhu středečního odpoledne (20. března) se mohli řidiči na Zábřežsku setkat s četnějšími silničními kontrolami.

V rámci dopravně bezpečnostní akce policisté tamějšího obvodního oddělení kontrolovali především dodržování pravidel silničního provozu všemi jeho účastníky a zároveň zjišťovali, zda řidiči neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných či psychotropních látek. „Zkontrolovali celkem padesát osm vozidel a zjistili patnáct přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedla Jiřina Vybíhalová, která upřesnila: „V osmi případech se jednalo o nerespektování dopravního značení, čtyři řidiči nebyli připoutáni bezpečnostními pásy a ve třech případech byl zjištěn špatný technický stav vozidel.“

Ve středu večer (20. března) zastavila policejní hlídka v Šumperku vozidlo Kia Picanto. Řidič jevil známky požití alkoholu, a proto jej policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky. „Ta měla pozitivní výsledek. Sedmapadesátiletý řidič „nadýchal“ 2,44 promile. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,23 promile,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Šafářová.

Při kontrole policisté navíc zjistili, že muž má od listopadu loňského roku soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel na dva roky. „Muže zadrželi a umístili v policejní cele. Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn,“ informovala mluvčí.

O dva dny později, v pátek 22. března brzy ráno, jej však policisté jako řidiče motorového vozidla zastavili a kontrolovali znovu. „Tentokrát nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté řidiče opět zadrželi a umístili v policejní cele,“ sdělila Marie Šafářová, která upřesnila: „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.“

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.