Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Podvody na Jesenicku

29. května 2023 - 12:25

Zpět na seznam článků

Obviněným hrozí pobyt za mřížemi

Podvody na Jesenicku

ilustrační snímek zdroj: archiv

Jeseničtí kriminalisté sdělili jednatřicetileté ženě z Jeseníku podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu, za který jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Mladá žena v období od konce roku 2021 do dubna letošního roku uzavřít podvodným způsobem pět úvěrových smluv. „Za účelem získání finančních prostředků měla v žádosti o poskytnutí úvěru záměrně uvádět nepravdivé informace týkající se výdajů vynakládaných na úvěry, hypotéky a jiné zápůjčky,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Petra Vaňharová, která upřesnila: „ Ve všech případech uvedla, že obdobné výdaje nemá, ačkoliv závazky tohoto charakteru měla v danou dobu mít. Po schválení úvěru a vyplacení finančních prostředků řádně nesplácela svůj dluh a celkově tak úvěrovým společnostem způsobila škodu přes sto tisíc korun.“

Další podezření, tentokrát ze spáchání přečinu podvodu, si od jesenických kriminalistů vyslechl čtyřiapadesátiletý muž ze Zlatohorska.

Kriminalisté jej podezřívají z toho, že si koncem roku 2021 zažádal o dávky v hmotné nouzi. „Konkrétně o příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení. Muž v prohlášení o celkových sociálních a majetkových poměrech nepravdivě uvedl, že nedisponuje hotovostí přesahující tisíc korun, nemá vklady na účtech, nevlastní a ani nemá dispoziční právo k bankovnímu účtu u žádného peněžního ústavu,“ sdělila Petra Vaňharová.

Na základě uvedených údajů mu byly dávky přiznány a úřad práce mu celkem vyplatil téměř 70 tisíc korun. „Jak se později ukázalo, muž byl již v době podání žádosti o pomoc v hmotné nouzi majitelem bankovního účtu, na kterém měl v danou dobu zůstatek přes sto tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.

Autor: red., pis. - P. Vaňharová

Fotogalerie

ilustrační snímek                           zdroj: archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.