Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Podzim nabídne v Zábřehu koncertní smršť

29. srpna 2018 - 08:47

Zpět na seznam článků

Bohaté menu připravila Zábřežská kulturní

Mimořádně lákavou programovou nabídku připravil zábřežský kulturní dům pro podzimní měsíce. Kromě tradičně kvalitního divadla s plejádou hereckých osobností nabídnou v Zábřehu především sérii koncertních vystoupení napříč hudebními žánry, která má ambici oslovit širokou posluchačskou základnu.

Podzimní sezonu odstartuje už v sobotu 8. září třetí ročník hudebního festivalu Flám fest, na kterém vedle skupin Mirai nebo The Tap Tap vystoupí jeden z nejžádanějších domácích písničkářů, hitmaker Xindl X.

V neděli 23. září se představí na galakoncertu k 100. výročí vzniku republiky v kulturním domě první dáma české opery Eva Urbanová. „Paní Urbanová zařadila do svého programu nejslavnější české autory. Představí se v mnoha rozdílných rolích, například jako Libuše, Mařenka či Vendulka v áriích ze slavných oper Bedřicha Smetany, jako Fibichova Šárka nebo Dvořákova Rusalka,“ uvedl k programu koncertu Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

Eva Urbanová zdroj foto: z.k.

Opravdová koncertní smršť čeká zábřežský kulturák v říjnu. Dvanáctého zde odstartuje svoje podzimní turné s názvem Hurá česká popová stálice Mig 21 v čele s energickým Jiřím Macháčkem.

V pátek 26. října se mohou v Zábřehu těšit na další slavnostní koncert k stému výročí vzniku Československé republiky, který tentokrát nabídne atmosféru hudebních večírků první poloviny minulého století. Koncert vokálního tria Sestry Havelkovy a orchestru doplní módní přehlídka originálního dobového oblečení obsahující unikátní modely z majetku slavných osobností té doby. O tři dny později, v pondělí 29. října, zavítá do Zábřehu se svými největšími hity, tentokrát v akustických úpravách, legenda českého hudebního světa David Koller.

David Koller Acoustic Tour zdroj foto: z.k.

Říjnovou hudební nabídku završí originální vystoupení vokálního kvarteta 4TET v čele nepřehlédnutelným Jiřím Kornem.

Listopadové koncertní menu nabídne nejprve 3. listopadu koncert jedné z nejoblíbenějších slovenských kapel Horkýže Slíže, která loni oslavila pětadvacet let existence, a v druhé polovině měsíce vánoční koncert jedné z našich nejznámějších hudebních hvězd, Janka Ledeckého. „Na koncertě zazní klasické vánoční písničky, ale i hity jako Budu všechno, co si budeš přát, Proklínám nebo Pěkná, pěkná, pěkná a samozřejmě Sliby se maj plnit o Vánocích,“ pozval na koncert populárního zpěváka David.

Janek Ledecký zdroj foto: z.k.

Začátek prosince se v Zábřehu neobejde bez tradičního vánočního koncertu Orchestru Václava Hybše, jehož hlavním hostem tentokrát bude první dáma naší operetní a muzikálové scény Pavla Břínková. „Sérii podzimních koncertů uzavře těsně před Vánocemi vystoupení domácího Moravia Big Bandu s dalším zajímavým hostem, kterého prozatím ještě tajíme,“ doplnil hudební nabídku Zdeněk David, jednatel Zábřežské kulturní.

Vstupenky na všechny uvedené pořady lze již nyní zakoupit v zábřežském, štíteckém a hanušovickém infocentru, šumperské cestovce Atlas nebo v mohelnické prodejně Peřinka.

 
 

Autor: red., z.k., zdroj foto: z.k.

Fotogalerie

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.