Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Pokračuje obnova lesa po kalamitách

09. března 2020 - 11:47

Zpět na seznam článků

Vyvrcholí říjnovým Dnem za obnovu lesa

Pokračuje obnova lesa po kalamitách

ilustrační snímek zdroj foto: LČR

Pro všechny, kteří se chtějí na vlastní oči přesvědčit, jaké lesy se sázejí na ploše po kalamitách, pro dobrovolníky, rodiny s dětmi, pracovní i školní skupiny, zkrátka pro všechny, kteří chtějí pomoci s obnovou krajiny, letos připravily Lesy České republiky možnost účasti na více než čtyři sta Dnech za obnovu lesa.

Začnou v březnu. Vše vyvrcholí říjnovým celostátním Dnem za obnovu lesa.

Třebíč, Nové Hrady, Železná Ruda, Přimda, Křivoklát, Litoměřice, Hořice, Ještěd, Lanškroun, Janovice, Vítkov, Luhačovice, Znojmo a další - všech šedesát čtyři lesních správ podniku chystá šest i více dnů, při kterých dobrovolníci obnoví lesy vykácené kvůli suchu a kůrovci. „Nejde nám o rekordy, o plochu či objem prací, ale hlavně o to, umožnit lidem, kteří o to stojí a sami se na nás často obracejí, se podílet na obnově porostů,“ říká generální ředitel LČR Josef Vojáček.

Skupiny s několika desítkami lidí vedené státními lesníky vysadí v celé zemi smíšené lesy s mnoha druhy původních dřevin. V mobilní aplikaci a na novém webu Klub nového lesa postupně přibývají termíny a místa, na kterých bude možné sázet, stavět oplocenky, uklízet les, sbírat semena a plody dřevin. „Stačí se přihlásit a přijít,“ vzkazuje Vojáček.

Druhou říjnovou sobotu letošní program vyvrcholí Dnem za obnovu lesa. „Navážeme na loňskou úspěšnou akci, které se zúčastnilo jednatřicet tisíc lidí. Po stovkách odpracovaných dní tak připravíme jeden, ve kterém všem hlavně poděkujeme a oceníme jejich zájem, snahu, čas i pracovní úsilí,“ dodal generální ředitel.

Autor: red., E. Jouklová

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: LČR

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.