Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Pomoc pacientům po cevní mozkové příhodě nabízí centrum v Šumperku

13. prosince 2016 - 11:52

Zpět na seznam článků

Metoda Therasuit je jednou z nejmodernějších a nejúspěšnějších na světě

Pomoc pacientům po cevní mozkové příhodě nabízí centrum v Šumperku

Centrum Therasuit v Šumperku zdroj foto: V. Sobol

V Šumperku vzniklo unikátní centrum pro děti i dospělé po dětské mozkové obrně a pacienty po cévních mozkových příhodách a úrazech. Informovali jsme ZDE

Nabízí jim unikání terapii Therasuit, která po pouhých třech - čtyřech týdnech dokáže jejich zdravotní stav významně zlepšit. Na pořízení speciálního vybavení, bez nějž se cvičení neobejde, přispěli uživatelé mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Centrum Therasuit v Šumperku zdroj foto: V. Sobol

Metoda Therasuit je jednou z nejmodernějších a nejúspěšnějších metod na světě. Toto cvičení probíhá ve speciálních oblecích, jež výrazně zvyšují terapeutický účinek neurofyziologických cvičení na poškozený nervový systém a ulehčují nácvik motoriky, jako je sezení, stoj či chůze. „Celé cvičení opakovaně stimuluje část mozku, a pomáhá tak vytvářet nové fyziologické reflexy, které se dítě či dospělý naučí využívat. Zároveň se vygumují ty staré, patologické, které brání ve správném používání například rukou nebo nohou,“ vysvětlila Blanka Horáčková ze společnosti Pontis Šumperk, která má projekt na starost.

Centrum Therasuit v Šumperku zdroj foto: V. Sobol

Rehabilitace prospěje všem, kteří jsou kvůli svému onemocnění částečně nebo zcela omezení v pohybu a nemohou se plně zapojit do běžného života svých vrstevníků.

Cviky pomocí stabilizačních obleků, na něž vysportovali potřebných 120 tisíc korun uživatelé mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem, učí pacienty používat správné svaly a stimulovat mozek k jejich používání. „Uživatelé naší aplikace opět ukázali, že jim záleží na druhých, když nelitovali námahy a sbírali body, kdykoli to bylo možné. Jsme moc rádi, že společně s nimi pomůžeme lidem se sníženou pohyblivostí způsobenou nemocí či úrazem přiblížit se plnohodnotnému životu,“ řekla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Centrum Therasuit v Šumperku zdroj foto: V. Sobol

Podpořit vybraný veřejně prospěšný projekt prostřednictvím aplikace je velmi jednoduché. „Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které nadace následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec," upřesnil mluvčí Vladislav Sobol.

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

Centrum Therasuit v Šumperku                zdroj foto: V. Sobol

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.