Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 20 / 11 - Oblačno

Přepadla a oloupila stařenku kvůli pejskovi

29. května 2023 - 12:24

Zpět na seznam článků

Seniorka zažila krušné chvíle

Přepadla a oloupila stařenku kvůli pejskovi

ilustrační snímek zdroj: archiv

Ráno v pátek 27. května, když šla sedmaosmdesátiletá seniorka v Přerově venčit svého psa rasy maltézský psík, netušila, jak náročný bude mít den.

Před osmou hodinou ranní se procházela se psem u kašny na ulici Kratochvílova před objektem Přerovanky. „Tam ji oslovila neznámá žena a povídala si s ní o jejím čtyřnohém příteli. Po ukončení rozhovoru starou paní sledovala a šla za ní až ke vstupu do domu na ulici Kainarova. V těchto místech k ní přistoupila a do poškozené strčila oběma rukama takovou silou, že seniorka upadla na zem,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová.

Pachatelka využila nemohoucnosti poškozené. „Stařenka ležela na zemi a nemohla rychle reagovat s ohledem na stáří a fyzickou kondici. Nebyla schopná bránit ani svého mazlíčka, pachatelka odepla psa z vodítka, vzala ho do náruče a utekla pryč. Napadená seniorka skončila po tomto útoku v nemocnici, kde byla jednorázově ošetřena,“ informovala mluvčí, která upřesnila: „ Nejhůř ale žena nesla ztrátu svého čtyřnohého společníka.“

Po pachatelce se okamžitě rozjelo pátrání a na základě získaných informací se ji podařilo ztotožnit a zadržet krátce po poledni i s odcizeným psem na Jižní čtvrti v Přerově. „Na služebně byla vyslechnuta a psík slyšící na jméno Iris se vrátil do rukou, v té době již, šťastné majitelky. Podezřelá třiatřicetiletá žena byla po provedených úkonech propuštěna z režimu zadržení na svobodu a je podezřelá z trestného činu loupež,“ dodala Miluše Zajícová.

Autor: red., pis., Miluše Zajícová

Fotogalerie

ilustrační snímek                           zdroj: archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.