Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 20 / 11 - Oblačno

Při cestě na Tulinku vznikají tři tůně a lesní hřiště

03. května 2021 - 12:28

Zpět na seznam článků

Investor počítá i s odpočinkovou zónou

Při cestě na Tulinku vznikají tři tůně a lesní hřiště

Šumperk zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Obyvatelé Šumperka budou mít již brzy další možnosti vyžití v příměstském rekreačním lese, konkrétně při cestě směrem na Tulinku. V současnosti tu vzniká lesní hřiště s lanovými aktivitami a o kousek níž zanedlouho odstartuje budování tří tůní s odpočinkovou zónou. Na obě investice se městu podařilo získat dotační peníze.

Do budování lesního hřiště při cestě na Tulinku se pražská firma, jež vzešla z výběrového řízení, pustila počátkem dubna. Začátkem června by zde již příchozí měli najít nízké lanové překážky na stromech se dvěma herními prvky a domečkem, chybět nebudou ani lavičky. Celý záměr v hodnotě tři čtvrtě milionu korun realizuje město s téměř stoprocentní dotací od Státního zemědělského intervenčního fondu z Programu rozvoje venkova ČR.

V současném mokřadu naproti „sanatorce“ u cesty před singl traily vzniknou do konce srpna tři tůňky s odpočinkovou zónou. „V prostoru již proběhlo kácení a odstranění pařezů, které zajistily Podniky města Šumperka. Na konec dubna bylo naplánováno předání „staveniště“ vybranému dodavateli, firmě, jenž se pak pustí do dalších úprav,“ sdělil Oto Sedlář, vedoucí oddělení investic odboru RUI místní radnice.

Kromě tůní „vyroste“ v této části lesa odpočinková zóna s dřevěným molem a s lavičkami, kterou by mohly uvítat především maminky s malými dětmi, jež tuto lokalitu hojně navštěvují. Na investici ve výši šest set devadesát tisíc korun dostalo město více než osmdesátiprocentní dotaci.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

Šumperk            zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.