Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Primář Zdeněk Štěpán je vstřícný i k pacientům na Jesenicku

15. března 2018 - 11:10

Zpět na seznam článků

Jesenická ortopedie se z nemocnice stěhuje do nových prostor

Primář Zdeněk Štěpán je vstřícný i k pacientům na Jesenicku

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Ambulance Jesenická ortopedie, která se v regionu stará o pacienty s problémy pohybového aparátu, přesunuje v Jeseníku svoji ortopedickou ambulanci do nových prostor. Z Jesenické nemocnice se ambulance stěhuje do budovy bývalé polikliniky v Dukelské ulici. Pacientům z jesenického regionu a přilehlých oblastí nabídne nejen nové prostory, ale hlavně rozšířené spektrum služeb v podobě rázové vlny nebo třeba infuzní terapie, kterou ocení zejména pacienti s bolestmi zad. Součástí nového ambulantního pracoviště bude i zákrokový sálek.

Ortopedická ambulance má v Jeseníku bohatou historii, a to díky spolupráci s šumperskými ortopedy, kteří v jesenické nemocnici pomáhají pacientům s bolestmi pohybového aparátu už od roku 1957. „Vzájemná spolupráce s jesenickými lékaři tu fungovala desítky let. Bohužel se změnou majitele jesenické nemocnice došlo k přetrhání těchto vazeb a nám nezbývá nic jiného, než naši ortopedickou ambulanci přesunout jinam,“ vysvětluje primář ortopedického oddělení šumperské nemocnice Zdeněk Štěpán. Přitom právě na jeho pracoviště přijíždí za ortopedickou péčí pacienti z celé České republiky. „Věřím, že cestu by si k nám nakonec našli i pacienti z Jesenicka. Vždyť většina z nich se u nás doteď i léčila. Ale byl bych velmi nerad, kdyby za běžnou ambulantní péčí museli najednou dojíždět. Pro mnohé z nich by to bylo opravdu velmi obtížné,“ objasňuje primář, proč se nakonec nevzdal a rozhodl se ambulanci v Jeseníku přesunout.

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: Hana Hanke NŠ

Nová ambulance bude pacientům otevřena od pondělí do pátku. „Sloužit v ní budou kromě pana primáře Štěpána také MUDr. Pavel Stejskal, MUDr. Roman Kopnický a MUDr. Petr Krátký.  Součástí ambulantního pracoviště bude i zákrokový sálek, na kterém budou ortopedi provádět drobné výkony jako operace karpálního tunelu, rosolových váčků nebo lupavých prstů,“ sdělila tisková mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Ze spolupráce společnosti „Jesenická ortopedie“ s šumperskou nemocnicí přitom plyne bezpočet výhod. „Pacientům z Jesenicka jsme schopni poskytnout špičkovou péči. Například vyšetření magnetickou rezonancí mohou absolvovat v šumperské nemocnici, která loni otevřela jedno z nejmodernějších magnetických pracovišť v zemi. Jeseničtí přitom za tímto typem péče, ani kvůli případné operaci, nemusí cestovat do vzdálenějších krajů, budou to mít téměř „pod nosem“,“ jmenuje výhody doktor Zdeněk Štěpán s tím, že nový majitel šumperské nemocnice investuje do jejího rozvoje nemalé finanční prostředky.

NŠ - superaseptický operační sál foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Mimo jiné před dvěma roky zde nechal vybudovat nový superaseptický operační sál, na kterém operují také lékaři sloužící v ambulancích Jesenické ortopedie. „Tím je zajištěna kontinuita péče. Zejména nyní, kdy přibývá pacientů s úrazy pohybového aparátu, kteří jsou přiváženi do šumperské nemocnice a následně léčení v ambulancích Jesenické ortopedie,“ dodává primář Štěpán.

NŠ - primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: archiv šumpersko.net

Původní ortopedická ambulance se nejenže přesune do nových prostor (do budovy bývalé polikliniky na Dukelské ulici 466/13), ale nabídne také nové služby. „Konkrétně mohu zmínit rázovou vlnu, kterou na Jesenicku doposud nikdo nenabízí,“ zdůrazňuje primář.

mapa zdroj: H. Hanke

Ambulance se pacientům poprvé otevře už po Velikonocích. „Objednávat se ale mohou na telefonním čísle: 584 412 555,“ doplňuje mluvčí.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: H. Hanke, archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie      foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.