Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

ROZHOVOR: Vladimír Velčovský: “Bez fanoušků nemá cenu v Šumperku dělat hokej“

14. února 2013 - 21:56

Zpět na seznam článků

Prezident klubu Salith Šumperk Vladimír Velčovský

ROZHOVOR: Vladimír Velčovský: “Bez fanoušků nemá cenu v Šumperku dělat hokej“

Prezident hokejového klubu Salith Šumper Vladimír Velčovský zdroj foto:sumpersko.net

logo DrakůDrak je mytické zvíře vyskytující se v pověstech, pohádkách a lidových bájích. Drak je ale také přezdívka hokejového klubu Salith Šumperk. Stejně, jako pohádkový „kolega“, má i ten šumperský Drak schopnost proměnit tisícový dav v hale v celek dštící oheň nebo mráz, podle kvality předváděné hry.

Prezident hokejového klubu Salith Šumperk, Vladimír Velčovský, odpověděl otevřeně na otázky, které si v posledních týdnech položil nejeden fanoušek.

Šumperský hokejový klub Salith Šumperk prochází sezónou 2012/13 s mimořádnými herními výkyvy. Nejlepší celky tabulky umí a na slabých padá? Proč?

Vladimír Velčovský: Vždy se lépe hraje proti celkům z vyšších pater tabulky.

Koncem roku vedení klubu odvolalo trenéra Radka Kučeru a přišel Zdeněk Moták, který u klubu vydržel krátce a klubu se ujal opět Radek Kučera. Co k této situaci říká prezident klubu, Vladimír Velčovský, který má situaci navíc ztíženou tím, že s Kučerou je v příbuzenském vztahu.

Vladimír Velčovský: Pan trenér Zdeněk Moták byl angažován jako posila trenérského tandemu s cílem se pokusit o play off. To se, bohužel, z různých důvodů nepodařilo a po 14 -ti kolech pod jeho vedením se rozhodl rezignovat na funkci. Posledním impulzem bylo utkání doma s Litoměřicemi. Příbuzenské vztahy do práce netahám a neovlivňují mou práci.

rozlučka s legendou Meluzínem

Mezi fanoušky se hovořilo o ne ideálním vztahu mezi hráči a dokonce se objevila i šeptanda, že někteří hráči tzv.“prodají zápas nebo že sází přes třetí osoby na výsledek“.

Vladimír Velčovský: Přestože jsem to také slyšel, tak tuto variantu kategoricky vylučuji. Pokud by to přesto byla pravda a obdržel bych k tomu průkazné důkazy, tak z toho vyvodím okamžité důsledky pro kohokoliv v klubu.

Který hráč podle Vašeho názoru podával dosud nejlepší výkony?

Vladimír Velčovský: Hokej je kolektivní hra, kde každý má své místo, nicméně nejvyrovnanější výkony po celou dobu sezony podává obránce Tomáš Sedlák.

obránce Tomáš Sedlák

Má minimální absenci v lize a hraje srdcem. Výsledkem oboustranné spokojenosti je jeho kontrakt s klubem na další tři roky.

Šumperští Draci mají mimořádné štěstí na fanoušky, jak vnímáte takovou podporu?

Vladimír Velčovský: Podpora domácích fanoušků je úžasná, patříme na šesté místo v návštěvnosti a bez nich nemá cenu dělat v Šumperku hokej. Až bude chodit na hokej tolik fanoušků, co v Mostě, Berouně, Benátkách či Kadani, tak tu nebudu já.

Vladimír Velčovský je v Šumperku již sedm let. Dokázal udržet hokej druhou sezónu v první lize. Stovky hodin práce, tisíce naježděných kilometrů, shánění sponzorů. Byla někdy situace taková, že jste uvažoval, že s tím okamžitě „seknete“? Který okamžik považujete Vy osobně za nejvíce dramatický a který Vás nejvíce pobavil.

Vladimír Velčovský: Měřítkem úspěšnosti jsou výsledky mužstva. Veškeré snažení v sezoně je vždy kumulováno do 60 -ti minut na ledě a tam jsou ty misky vah. Neměl jsem nikdy konkrétní situaci, po které bych to chtěl zabalit, a když jen na chvíli, tak za týden byla vlivem dobrých výsledků nálada hned lepší.

archivní snímek utkání Salith Šumperk

Šumperský hokej pod vedením Vladimíra Velčovského není jen sport, ale je to i podpora nejrůznějším charitativním akcím. Co připravujete na letošní rok.

Vladimír Velčovský: Hokejový klub bude nadále podporovat různé exibiční (tenisový turnaj Prokenex) či naopak charitativní akce (dárcovství krve) nebo zábavné akce pro veřejnost (Hafan apod.) Obdržené prostředky vracet touto cestou zpět je jedním ze základních pilířů mého podnikání v Šumperku.

Draci podpořili v loňském roce Šumperského Hafana

Samozřejmě s hokejem je spojena i stále aktuálnější otázka rekonstrukce Zimního stadionu v Šumperku. Jaká je nyní situace?

Vladimír Velčovský: Rekonstruovat se začne po skončení příští sezony, soutěžit o nejvhodnějšího dodavatele cca v září 2013.

A osobní vzkaz prezidenta klubu fanouškům

Vladimír Velčovský: Když dovolíte, vzkaz pošlu široké hokejové veřejnosti, včetně sponzorů. Děkuji za podporu mužskému hokeji a podpořte dle vlastních možností nejnavštěvovanější sport v širokém regionu i v nadcházející sezoně.

Bez fanoušků nemá cenu v Šumperku dělat hokej

Děkuji.Usmívající se

Autor: sol., zdroj foto:sumpersko.net

Fotogalerie

Prezident hokejového klubu Salith Šumper Vladimír Velčovský zdroj foto:sumpersko.net
 Vladimír Velčovský  zdroj foto:sumpersko.net

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.