Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Rekonstrukcí projdou některé chodníky a osvětlení v Šumperku

31. března 2023 - 13:51

Zpět na seznam článků

Od začátku dubna

Rekonstrukcí projdou některé chodníky a osvětlení v Šumperku

Šumperk zdroj foto: archiv

Části chodníků v ulicích Lidické, Dr. E. Beneše, Fialově, Wolkerově a Zahradní, jež jsou ve špatném stavu, čeká v následujících měsících rekonstrukce. Ve Vikýřovické ulici se pak bude od května do konce července realizovat přeložka a rozšíření rozvodů veřejného osvětlení.

Začátkem dubna odstartuje rekonstrukce chodníku v Lidické ulici, opravovat se bude v délce 197 metrů v části mezi domy č. 84 a č. 94. Z deseti přihlášených uchazečů podala nejvýhodnější nabídku šternberská firma. „Rekonstrukce přijde na devět set dvanáct tisíc korun a firma ji zrealizuje do konce května,“ uvedla vedoucí oddělení komunálních služeb Eva Nádeníčková a upřesnila, že nevyhovující povrch nahradí šedá betonová zámková dlažba, osazeny budou i nové obruby.

Druhou etapou pokračuje letos oprava chodníku v ulici Dr. E. Beneše v úseku dlouhém sto deset metrů od křižovatky s Masarykovým náměstím po Fialovu ulici. Stávající živicový povrch zde nahradí betonová zámková dlažba. Realizaci má „na triku“ šumperská společnost, která byla vzhledem k nejvýhodnější ceně ve výši pět set padesát tisíc korun vybrána ze čtyř přihlášených firem. Opravu chce zahájit začátkem května a do konce měsíce by měl být chodník hotový.

Rekonstrukcí projdou v nadcházejících měsících také chodníky v ulici Wolkerově v části mezi křižovatkami ulic Lidické a Vrchlického, v ulicích Zahradní a Fialově. „V případě chodníku v Zahradní ulici jde už o druhou etapu oprav. Dodavatelé vzejdou z probíhající soutěže, jejíž výsledky nebyly v době uzávěrky tohoto čísla známy,“ podotkla Eva Nádeníčková a dodala, že v plánu je rovněž oprava spojovacího chodníku mezi ulicemi Gen. Krátkého a Vrchlického, který vede podél zahrady zdejší mateřské školy a jenž je značně narušený prorostlými kořeny stromů.

Investovat bude letos město také do veřejného osvětlení. Šest set jedenasedmdesát tisíc korun půjde na přeložku a rozšíření rozvodů ve Vikýřovické ulici. Do výkopů a následné pokládky kabelů by se měla dodavatelská firma, která z pěti uchazečů nabídla ve výběrovém řízení nejnižší cenu, pustit začátkem května a hotové dílo by měla předat městu do konce července. „V letošním roce bychom ještě rádi vyměnili zkorodované stožáry veřejného osvětlení v ulicích Lautnerově a Příčné a chceme rovněž zahájit postupnou výměnu přechodových světel za ekonomičtější LED svítidla,“ přiblížila další možné investice do osvětlení vedoucí oddělení komunálních služeb.

Autor: red., mus. S. Singerová

Fotogalerie

Šumperk                               zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.