Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Restaurace v budově šumperského divadla prošla „generálkou“

27. července 2021 - 09:26

Zpět na seznam článků

Pomáhali zaměstnanci i členové hereckého souboru

Restaurace v budově šumperského divadla prošla „generálkou“

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Radikální rekonstrukcí prošla během necelých tří měsíců restaurace Opera v budově divadla.

Jejím výsledkem je zcela nový interiér, který se návštěvníkům otevřel 18. června. „Restaurace byla ve velmi neutěšeném stavu, koncem loňského roku tak padlo rozhodnutí, že je potřeba s tím něco udělat. Zpočátku jsem zamýšlel jen menší úpravy spočívající ve výměně stolů, židlí a koberce, ale postupně jsem dospěl k přesvědčení, že nejlepší bude celý prostor kompletně zrekonstruovat. Velkou roli přitom sehrálo naprosto nevhodné umístění baru,“ objasňuje pohnutky, jež vedly k „radikálnímu“ kroku, ředitel divadla Matěj Kašík. Ten oslovil nejen šumperskou designérku Pavlu Andrlovou, která zpracovala vizuální podobu interiéru, ale také místní řemeslníky. „Rozhodli jsme se, že rekonstrukci nebudeme zadávat takzvaně na klíč jedné firmě, protože jsme schopni si řadu prací zajistit sami svépomocí. Raději jsme využili místní řemeslníky a sami nakoupili i potřebný materiál, na nějž jsme si jako plátci DPH uplatnili odpočet,“ zdůrazňuje Matěj Kašík.

Do rekonstrukce se divadlo pustilo v první polovině dubna, s vyklízením, bouráním baru a přípravou celého prostoru pomáhali zaměstnanci i členové hereckého souboru, ruku k dílu přiložil rovněž ředitel divadla. „Bylo to příjemné zpestření mých běžných pracovních dní s přidanou hodnotou, že se něco nového dozvím a naučím,“ vzpomíná s úsměvem ředitel.

Nový interiér drtivá většina návštěvníků podle Matěje Kašíka s potěšením kvituje. Jediný problém, jenž se po rekonstrukci objevil, je změněná akustika. „Původní koberec nahradily dřevěné parkety a díky otevření prostoru se zde jinak odráží zvuk, což některým návštěvníkům není úplně příjemné. Oslovíme proto odbornou firmu, aby nám doporučila nejvhodnější řešení. Půjde zřejmě o instalaci akustických panelů,“ podotýká závěrem ředitel divadla.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.