Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Řidič na Šumpersku vyjel pod vlivem alkoholu

24. května 2019 - 08:35

Zpět na seznam článků

Dva muži se pod vlivem alkoholu střetli

Řidič na Šumpersku vyjel pod vlivem alkoholu

V policejní cele skončil pětadvacetiletý řidič poté, co jej v pátek 24. května nad ránem v Šumperku kontrolovala policejní hlídka.

Za volant osobního vozu totiž usedl poté, co se vydatně posilnil alkoholem. „Při dechových zkouškách mu policisté opakovaně naměřili hodnoty přes 1,6 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nepožadoval,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Řidičský průkaz policisté mladému motoristovi na místě zadržet nemohli, neboť jej ke kontrole ani nepředložil. „Mladík je nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ upřesnila policejní mluvčí.

Druhý případ, který má shodný důvod „ alkohol“ se stal ve Velkých Losinách.

Policisté z Velkých Losin zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Ve čtvrtek 23. května vpodvečer byli přivoláni k incidentu. „Sedmačtyřicetiletý letý muž nejprve slovně a následně také údery pěstmi napadl o dva roky staršího známého. V útocích vedených proti muži pokračoval i po příjezdu policistů a nedbal jejich opakovaných výzev, aby svého protiprávního jednání zanechal,“ uvedla Jiřina Vybíhalová, která upřesnila: „Proto policisté za použití donucovacích prostředků útočníka zadrželi. Provedli u něj dechovou zkoušku, při které mu naměřili 4,56 promile alkoholu v dechu. O něco lépe na tom byl poškozený, ten nadýchal 3,49 promile.“

Zadrženého muže policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici.

Autor: red., pis

Fotogalerie

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.