Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Řidič zanechal havarované vozidlo poblíž Skřítku v příkopu

23. dubna 2019 - 18:57

Zpět na seznam článků

Za nehodou stála nepřiměřená rychlost jízdy

Řidič zanechal havarované vozidlo poblíž Skřítku v příkopu

havárie vozidla na Skřítku zdroj foto: PČR

Po třetí hodině ráno v úterý 23. dubna oznámil policistům řidič jedoucí po silnici I/11 v úseku mezi Rýmařovem a Sobotínem, že v silničním příkopu v blízkosti Skřítku zpozorovat havarované vozidlo, u kterého se nikdo nenacházel. Z provedeného šetření vyplynulo, že s vozem Ford Mondeo v místě havarovat pětadvacetiletý mladík, který si po havárii zajistil převoz k ošetření do nemocnice.

Podle prvotních informací za nehodou stála nepřiměřená rychlost jízdy, kterou mladík nepřizpůsobil zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace. „Po projetí pravotočivé zatáčky ve směru jízdy na Sobotín přejel do protisměru a sjel do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Po nárazu se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu a zastavil jej až náraz do dalšího stromu,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

havárie vozidla na Skřítku zdroj foto: PČR

Při havárii řidič utrpěl zranění a byl hospitalizován ve zdravotnickém zařízení, kde se podrobil odběru krve. „Podrobil se také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, ten byl s negativním výsledkem. Lustrací v registru řidičů bylo zjištěno, že mladík není držitelem příslušného řidičského oprávnění a navíc mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, s platností až do února 2021,“ informovala mluvčí.

havárie vozidla na Skřítku zdroj foto: PČR

Škoda způsobená na vozidle byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun.

havárie vozidla na Skřítku zdroj foto: PČR

Veškeré příčiny a okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ upřesnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

 
 

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

havárie vozidla na Skřítku   zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.