Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Středa 24. července 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Srazil cyklistu a od nehody ujel

24.07.2024 - Srazil cyklistu a od nehody ujel - Tragická dopravní...

Počasí

24.07.2024 - Středa

Teplota: 22 / 17 - Bouřky

25.07.2024 - Čtvrtek

Teplota: 23 / 13 - SkoroJasno

Zde je místo pro Vaši reklamu

Řidiči mohou získat výpis bodového hodnocení kdykoliv a zdarma

06. září 2015 - 12:18

Zpět na seznam článků

Je poskytován z Centrálního registru MV

Řidiči mohou získat výpis bodového hodnocení kdykoliv a zdarma

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Držitelé datových schránek mají nově možnost získat kdykoliv a zdarma aktuální elektronický výpis z bodového hodnocení řidiče. Novou službu v rámci aplikace CzechPoint připravila ministerstva vnitra a dopravy.

Nová služba je dostupná na Portálu veřejné správy a je elektronickou obdobou výpisu, který je možné za poplatek získat v papírové podobě, na kterémkoliv ze 7149 kontaktních míst veřejné správy Czech Point. „Naše úřady stále mají rezervy v tom, jak poskytují veřejné služby. Jednodušší přístup k výpisu z bodového hodnocení řidičů je jedním z kroků, kterými chceme lidem kontakt s úřady ulehčit. V elektronizaci a zjednodušení státní správy budeme v resortu dopravy pokračovat,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok. 

Výpis umožňuje občanům zjistit stav svého bodového hodnocení. Výpis je poskytován z Centrálního registru řidičů vedeného Ministerstvem dopravy, jehož součástí jsou i záznamy o počtu bodů dosažených řidičem v bodovém hodnocení a záznamy o odečtu bodů. „Tento výpis má pouze informativní charakter o stavu bodového hodnocení řidiče a není výpisem z evidenční karty řidiče,“ uvedl tiskový mluvčí ministerstva Tomáš Neřold.

Výpis je možné získat vyplněním jednoduchého formuláře na Portálu veřejné správy v sekci CzechPoint@home. „K ověření identity dojde vyplněním přihlašovacích údajů k přístupu do datové schránky fyzické osoby, do které vzápětí výpis dorazí v podobě přílohy datové zprávy,“ upřesnil mluvčí.

Autor: red., T. Neřold

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

Exkluzivní Fotogalerie

Den s Horskou službou III.

Den s Horskou službou III.

Fotek: 72
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou II.

Den s Horskou službou II.

Fotek: 68
Přidáno: 22.07.2024

Den s Horskou službou I.

Den s Horskou službou I.

Fotek: 91
Přidáno: 22.07.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.