Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Řidička na Mohelnicku nadýchala 3,5 promile

19. září 2020 - 12:23

Zpět na seznam článků

Motorista v Šumperku přes dvě promile

Řidička na Mohelnicku nadýchala 3,5 promile

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Hned dva silně podnapilé řidiče přistihli policisté během pátečního odpoledne (18. září) za volantem osobních vozidel.

Ve čtvrt na čtyři odpoledne na Mohelnicku na sebe nestandardním způsobem parkování upozornila osmatřicetiletá řidička. „Při projíždění pravotočivé zatáčky v mírném stoupání ve směru z Podolí na Vyšehorky nezvládla řízení, s vozem přejela do protisměru a částečně vjela do travnatého příkopu,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Jak se ukázalo, řídila pod vlivem alkoholu. „Při dechových zkouškách opakovaně nadýchala hodnoty okolo 3,5 promile alkoholu v dechu. Další jízdu jí policisté samozřejmě zakázali,“ informovala mluvčí.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ještě o něco hůře je na tom šestačtyřicetiletý muž, kterého zastavila hlídka policistů krátce po půl čtvrté odpoledne v Šumperku. „Vzhledem k tomu, že byl v období uplynulých dvou let již pro trestný čin ohrožení pod návykové látky odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku nyní přísnější trest – až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. I tento řidič se totiž před jízdou vydatně posilnil alkoholem. Při včerejší silniční kontrole opakovaně nadýchal přes dvě promile alkoholu v dechu,“ upřesnila Jiřina Vybíhalová.

Autor: red., pis. - J. Vybíhalová

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.