Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

„Sliz“ obsahoval nadlimitní množství boru

10. července 2020 - 11:51

Zpět na seznam článků

ČOI nařídila zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu

„Sliz“ obsahoval nadlimitní množství boru

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v nabídce hračku s nadlimitním obsahem boru. Při jeho nadměrném příjmu dochází k ukládání v těle a při velké dávce se toto zvýšené množství může projevit i akutními příznaky nevolností. 

Jedná se o transparentní plastový kelímek naplněný slizem oranžové barvy. Na víčku kelímku je nalepena barevná etiketa s názvem výrobku a informací, že hračka je vhodná pro děti od tří let. „Dodatečně je na výrobek dolepena papírová etiketa, na které je uveden typ výrobku, čárový kód, jméno a sídlo dovozce, označení shody CE, země původu a upozornění, že hračka je nevhodná pro děti do tří let,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří  Fröhlich.

Chemické složení slizu bylo ověřeno dle zkušebních postupů a analytických metod a laboratorně zjištěné množství boru bylo cca 474 mg/kg. V tekutém nebo viskózním materiálu hračky je povolen migrační limit boru 300 mg/kg.

Obchodní inspekce uložila distributorovi hračky ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z distribuce. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX. 

Autor: red., J. Fröhlich, zdroj foto: čoi

Fotogalerie

nevyhovující výrobek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.