Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

Sokolovo KRÁSNO se točilo v místě svého názvu. Na Krásném

14. května 2013 - 08:26

Zpět na seznam článků

Točily se scény, které zásadně ovlivnily životy hlavních hrdinů

Sokolovo KRÁSNO se točilo v místě svého názvu. Na Krásném

z natáčení filmu Krásno zdroj foto:love.FRAME

Krásno se v posledních dnech točilo také u vodní nádrže, po které film dostal své jméno. Krásné je jezero nad Šumperkem, ve kterém našli utopenou maminku Michala.

Krásno - natáčení na Krásném

„Jelikož se hodně natáčí v noci, musely se sem nainstalovat dva obrovské heliové balóny, které prostor osvětlovaly, což bylo poměrně technicky náročné. Situaci také trochu zkomplikovalo počasí, které nám poslední dny moc nepřálo, a tak došlo i na lehké úpravy natáčecího plánu,“ říká tisková mluvčí filmu Krásno Gábina Vágner.

Krásno - natáčení na Krásném

Je dost hrozné žít s pocitem, že ve smrti vaší mámy je možná zapleten váš vlastní otec. Tohle je bohužel podezření, se kterým se musí Michal vyrovnávat.

Krásno - natáčení na Krásném

Kolem nádrže se točily jak akční scény končící dokonce i ve vodě, tak zásadní dialogy filmu na mole. A to bylo samozřejmě velmi náročné hlavně pro režiséra a zároveň herce Ondřeje Sokola, i pro druhou hlavní roli - Martina Fingera. "Na natáčení se vždycky těším, ale měli jsme tam jednu scénu, ze které jsem měl čistě z osobních důvodu mentální vnitřní strach kvůli tomu, co tam říkám. Ale je to hezky za náma," svěřil se poté Martin Finger.

Krásno - natáčení na Krásném

Ani fyzicky to však nebylo nic příjemného - oblékat se znovu do už mokrého oblečení v noci a v ne zrovna příznivém počasí by si určitě každý rád odpustil. Podle slov herců to bylo dokonce ještě horší, než se v oblečení "vykoupat".

V nejbližších dnech se štáb opět objeví v centru města, kde bude natáčet jak v ulicích, tak například v hotelu Grand nebo v místní nemocnici. „Budeme natáčet do konce příštího týdne. Mezi herci se objeví i Petr Král z Divadla Šumperk a v Šumperku také známý Ivan Vyskočil,“dodává Gábina Vágner.

Krásno - tisková mluvčí Gábina Vágner

V dalších dnech se v Šumperku také znovu potkáme s Janou Krausovou a Davidem Matáskem. Scény k filmu se natáčí ve středu města, převážně v odpoledních a večerních hodinách, počasí se konečně umoudřilo, tak se dá předpokládat, že počet přihlížejících vzroste.

„Moc jsem nevěnovala pozornost, když probíhal nábor do komparzu, ale jak slyším vyprávět historky od známých, kteří natáčení viděli, tak chci také na vlastní oči vidět, jak se točí film,“ svěřila se paní Jarka z Vikýřovic.  

 

 

Autor: kik.,zdroj foto:love.FRAME

Fotogalerie

z natáčení filmu Krásno            zdroj foto:love.FRAME

Související články

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.