fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Sportovní gymnastky GK Šumperk uspěly na dalších závodech

15. května 2019 - 07:29

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu „Brnkačka“ a „ Pohár primátora Popradu“

Sportovní gymnastky GK Šumperk uspěly na dalších závodech

Brnkačka -  takto je nazýván závod pro začínající gymnastky, který se každoročně koná v |Kopřivnici. Závod je oblíbený, a ikdyž letos byla velká omezení, představilo se celkem 143 závodnic převážně ze severomoravských gymnastických klubů.

GK Šumperk mělo zastoupení jen v některých kategoriích, protože děvčata provozující výkonnostní gymnastiku se rozjela do města pod Tatrami. Malá děvčata závodila ve dvojboji na lavičce a prostných. Lavičku u starších závodnic pak vystřídala kladina a odpružená podlaha.

Město Šumperk se mohlo pyšnit hned při vyhlášení po prvním sledu zlatou medailí. Tu pro gymnastický klub vybojovala v kategorii 2009 Barbora Grežová svým bezchybným výkonem. Další medaili v nejmladší kategorii 2013 doplnila Veronika Roučková druhým a Sofie Hofschneiderová třetím místem. Karolína Řezníčková byla sedmá, Lucie Paraska devátá a Nicole Šanovcová dvanáctá. 

Brnkačka-čekání na vyhlášení zdroj foto: GK Šumperk

Brnkačka2013-2.a3.místo zdroj foto? GK Šumperk

 

Brnkačka-společná zdroj foto: GK Šumperk

V kategorii 2012 to málem zásluhou Anny Sládkové mohlo opět zacinkat. Měla stejný počet bodů, jako třetí závodnice. Při rovnosti bodů však rozhodovala známka na kladině, kterou měla nižší, a tak na ní zbyla nepopulární čtvrtá pozice. V polovině startovního pole se umístila ještě Tereza Augustinová. V kategorii „zájmovka“ se nám představila Rozálie Bruštíková, která byla z šesdtadvaceti závodnic jedenáctá a její sestra Amálie v kategorii 2007 – 2008 patnáctá.

O pohár primátora Popradu -  takto je nazýván závod, který se uskutečnil u našich sousedů, kam odjela děvčata GK Šumperk provozující výkonnostní gymnastiku. Naše závodnice jako každý rok jsou považovány za favoritky soutěže a této role se zhostily i letošní rok. Sportovního klání se zúčastnila děvčata ze Slovenska, ČR a Maďarska. Po vydařeném závodu navštívily holky spolu s trenérkami i místní aquapark. Je to vždy relax po náročné daleké cestě a odměna za vydařené výkony na všech čtyřech nářadí. Náš klub měl zastoupení pouze ve dvou kategoriích

V kategorii mladší žákyně z GK Šumperk stříbrnou medaili získala Anna Paraska, bronz Jitka Machytková, čtvrtá byla Michaela Janků, sedmá Amélie Diňová, osmá Marie Paraska, jedenáctá Valérie Navrátilová a sedmnáctá Markéta Hermannová.

společné foto GK Šumperk zdroj foto: GK Šumperk

Ve starších žákyních si zlato odváží Kateřina Friedlová, stříbro Julie Hvižďová a čtvrté místo Berenika Diňová. Jako každý rok i letos byla vyhlášena absolutní vítězka celého závodu a pohár od primátora města.

absolutní vítězka závodu Kateřina Friedlová zdroj foto: oddíl GK Šumperk

Popradu převzala Kateřina Friedlová s celkovým ziskem padesát dva bodů.

Autor: red., J.Žandová, zdroj foto: oddíl GK Šumperk

Fotogalerie

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.