fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Sportovní gymnastky soutěžily v Ostravě

24. března 2023 - 06:52

Zpět na seznam článků

Reportáž z Baby Gym Cupu

Sportovní gymnastky soutěžily v Ostravě

Baby Gym Cap zdroj foto: GK Šumperk

Po čtrnáctidenní pauze se děvčata z GK Šumperk rozjela do tělocvičny GK Vítkovice, aby se zúčastnila po Covidové pauze Baby Gym Cupu. Do Ostravy zamířilo přes sto závodnic, aby poměřily své síly na dvou nářadích – kladina a prostná. Kategorie Mimi a začínající gymnastky kladinu vyměnily za lavičku. Rozhodčí byli tentokrát přísní a nedodržení pravidel či nesprávné provedení jednotlivých prvků trestali jeho neuznáním. Trenérům se dostala zpětná vazba, co je potřeba do dalších sportovních klání vylepšit. 

Členky GK Šumperk se objevily ve všech kategoriích. V kategorii Mimi, z důvodu nemoci, musela být jediná zástupkyně oddílu odhlášena.

Jako první se představila děvčata narozená 2015 a mladší, kteří už mají za sebou zvládnutí výkonnostního stupně VS0 A. Za GK Šumperk se představila Kateřina Stromšíková, Tereza Štěpánková  a Natálie Hoždorová. Kačka se nevyvarovala pádu na kladině, který ji stál umístění v první desítce závodního pole. Terka a Natka předvedly bezchybné sestavy, ale ještě je na čem pracovat. Terka byla 10., Kačka 12., Natka 13.

V kategorii začínající závodnice si svoji premiéru odbyla Adéla Jílková. Ta začala trénovat teprve v únoru 2023. V početné konkurenci se neztratila a byla z toho 22. pozice. Její oddílová kolegyně, ostřílená Karolína Štefková, zacvičila moc pěkně a byla první závodnicí, kdy jsme v ostravské tělocvičně při vyhlašování slyšeli jméno našeho oddílu. Káje připadlo 6. místo.

Ve třetím sledu se představily gymnastky narozené 2013 a mladší. Zde měl GK Šumperk nejpočetnější zastoupení – 6 děvčat. V této kategorii to poprvé zacinkalo zásluhou Lucie Paraska, která si vybojovala cenné třetí místo za favorizovanou domácí závodnicí Frederikou Prutkayovou a Annou Ulehlovou.  Čtvrtá byla Patricie Petrová, pátá Adéla Jurásková. Do první desítky se vměstnala Terezie Paraska na 8. místě, 11. místo připadlo Ester Evjákové a 15. místo Viktorii Peduzzi.

Závěr patří mistrům, kdy za barvy GK Šumperk nastoupilo poslední želízko Ivana Svobodová. Ta neusnesla roli favoritky a po pádu z kladiny a nespojení skoků na kladině ji připadla 8. příčka.

Autor: red., J. Žandová, zdroj foto: - GK Šumperk

Fotogalerie

Baby Gym Cap                    zdroj foto: GK Šumperk
Baby Gym Cap zdroj foto: GK Šumperk
Baby Gym Cap                    zdroj foto: GK Šumperk
Baby Gym Cap zdroj foto: GK Šumperk
Baby Gym Cap zdroj foto: GK Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.