fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Sportovním gymnastkám začala závodní sezona

07. října 2019 - 13:55

Zpět na seznam článků

Reportáž z Jesenio CUP 2019

Sportovním gymnastkám začala závodní sezona

Jesenio CUP 2019 zdroj foto: J.Pražáková

Závod probíhal ve dvou dnech 4. – 5. října. (pátek / TJ Praděd Bruntál, TJ Valašské Meziříčí, GK OLomouc, GK Šumperk a TJ Šumperk; sobota Maďarska UTE Torna a polské sportovní školy NTG Nysa, GK Šumperk a TJ Šumperk.)

Děvčata předvedla sestavy s vysokou obtížností na všech nářadích, na kterém se závodilo. Na bradlech letové prvky z obou žerdí nahoru i dolů, dvou saltové řady na kladině a na prostných několik dvojných salt v těžkých akrobatických řadách v pěkné choreografii a provedení. Rozhodčí měli těžkou práci spočítat obtížnost ve známce D a současně provedení ve známce E.

Pohár za vítězství v kategorii juniorek odvezla do Budapešti Nikolett Szilágyi, před kamarádkou Anett Nerhof.

Soupeřek se nezalekla ani šumperská děvčata z gymnastického klubu a třetí místo vybojovala Klárka Peterková, která se připravuje pod vedením paní trenérky Silvy Urbanové  a prostějovského trenéra Miloše Musila, který stihl přijet do Šumperka z mistrovství světa SG. Zadařilo se i Kateřině Friedlové, která pátým místem předstihla maďarskou závodnici Emese Nerhof.

V kategorii žákyň zvítězila reprezentantka nejlepších maďarských  závodnic Noa Maczák před šumperskou Lenkou Machytkouvou, která patří mezi nejlepší závodnice ČR. V dalším pořadí Michaela Janků, Jitka Machytková, Anna Paraska a její sestra Marie.

V kategorii s menší obtížností soupeřila děvčata TJ Šumperk se závodnicemi z polské sportovní školy NTG Nysa. Zvítězila Kristýna Šimková před Maruškou Fabiánovou pod vedením trenérské dvojice Dalibora a Adriany Gacho. Před Blankou Drostek z Nysy, dále Amélií Diňovou, nejmladší Markétou Hermanovou a Barborou Grežovou z GK Šumperk, Aničkou Tatouškovou a Klárou Šimkovou z TJ Špk.

Jesenio CUP 2019 zdroj foto: J.Pražáková

Nejmladší děvčátka závodila již v pátek 4. října od sedmnácti hodin. Do Bruntálu si zlato odvezla Nela Tabachová před Adélkou Juráskouvou z GK a Gabinkou Voborníkovou z TJ. Vítězka dalšího ročníku byla Veronika Roučková z GK, dále Sofie Hofschneiderová, Nicole Šanovcová,z TJ Gabriela Matysová a Natálka Světlíková, které na velkém závodě vystupovaly poprvé.

V ročníku 2012 zvítězila Iva Svobodová z GK Špk před Emou Kozelskou z Valašského Meziříčí a Ditou Vašákovou z TJ Špk. Dále Klaudie Ďulíková, Adriana Směšná a Dorotka Fabiánová z obou šumperských klubů.

Ročník 2011 patřil zkušeným závodnicím z Valmezu, která nemají doma kde a na čem cvičit a tělocvična na „čtyřce“ byla pro ně zážitkem. Za vítězkou Kateřinou Adámkovou a její kamarádkou Johankou Lukášovou se střídalo pořadí mezi GK Olomouc, GK a TJ Šumperk. Reprezentovaly Eliška Langerová, Adéla Keclíková, Lucie Škrabalová a Evelínka Dubovská. Mnohá děvčata dojíždí na čtyřku a trénují v každé volné chvilce.

Nejstarší páteční děvčátka ročníku 2010 měla mezi sebou setinové rozdíly. Rebeka Gadeová z Bruntálu zvítězila o 0,07 před Nelou Danielovou z TJ, třetí Čejková Silva z Olomouce před Aničkou Švédovou o 0,09 bodu a začínající Kateřinou Matysovou, která se s gymnastickým tréninkem teprve seznamuje.

Co na závěr? „Poděkování všem, kteří se dětem věnují a něco pro ně pomohou uspořádat. Aby cvičily, rozvíjely svoji osobnost, naučily se překonávat překážky, měly v životě nějaký cíl něčeho dosáhnout,“ dodala za organizační tým Jana Pražáková.

Autor: red., J.Pražáková, zdroj foto: J.Pražáková

Fotogalerie

Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková
Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková
Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková
Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková
Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.PražákováJesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková
Jesenio CUP 2019                               zdroj foto: J.Pražáková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.