Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 20 / 11 - Oblačno

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje

15. listopadu 2020 - 08:55

Zpět na seznam článků

Do užívání pacientům, lékařům a zdravotnickému personálu se plánuje předat v polovině roku 2022

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje zdroj foto: OLK

Nemocnici ve Šternberku, kde pokračuje budování nového pavilonu interního oddělení, navštívil v pátek 13. listopadu náměstek hejtmana Dalibor Horák.

Přímo na místě se seznámil s průběhem jeho výstavby. „Stavba byla zahájena v květnu letošního roku a stavbyvedoucí mě ujistil, že tato investiční akce probíhá podle stanoveného harmonogramu. Jestli vše dál půjde podle plánu, pavilon by měl být předán do užívání pacientům, lékařům a zdravotnickému personálu v polovině roku 2022," uvedl během návštěvy náměstek Horák.

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje zdroj foto: OLK

Interní oddělení šternberské nemocnice se nachází v historické budově a už neodpovídá současným standardům. Proto Olomoucký kraj jako vlastník zařízení rozhodl o výstavbě nového pavilonu. Projekt připravilo brněnské studio Adam Rujbr Architects a jedná se o dvojče nového pavilonu II. interny Fakultní nemocnice Olomouc, který byl nedávno předán do užívání.

Stavba je s ohledem na životní prostředí navržena jako pasivní, s rekuperací vody a vzduchu a instalací fotovoltaických panelů, což se příznivě promítne do budoucích provozních nákladů.

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje zdroj foto: OLK

V přízemí najdou pacienti odborné ambulance, první a druhé poschodí je určeno pro standardní lůžková oddělení s dvojlůžkovými pokoji s vlastním sociálním zázemím, ve třetím poschodí bude umístěna jednotka intenzivní péče.

Stavba je financována z rozpočtu Olomouckého kraje se zapojením nájemného od Středomoravské nemocniční, která nemocnici provozuje, část nákladů bude hrazena z dotace Ministerstva životního prostředí. Spolu s náměstkem Horákem se prohlídky stavby zúčastnil člen Rady Olomouckého kraje Ivo Mareš, který ve šternberské nemocnici jako lékař před lety začínal svou profesní kariéru.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Stavba nové interny ve Šternberku zdárně pokračuje   zdroj foto: OLK

Související články

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.