Pondělí 29. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V Olomouci skončilo AFO

29.04.2024 - V Olomouci skončilo AFO - Akreditovalo se téměř devět...

Počasí

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 11 - SkoroJasno

30.04.2024 - Úterý

Teplota: 23 / 14 - Jasno

Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun.

15. června 2022 - 17:23

Zpět na seznam článků

Vznikla za pomocí Olomouckého kraje

Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun.

Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun zdroj foto: OLK

Ve Šternberku mají lékaři i pacienti k dispozici nový interní pavilón za 259 miliónů korun. Čtyřpodlažní budova je plná moderních lékařských technologií, které teď budou sloužit lidem z celého regionu.

Z rozpočtu Olomouckého kraje šlo na stavbu budovy více než dvě stě miliónů korun. „Rád bych popřál lékařkám a lékařům, kteří budou v nové interně pracovat, hodně uzdravených pacientů a příběhů s dobrým koncem. Nový pavilon interny byl navržen a postaven tak, aby patřil mezi nejmodernější v regionu. Mám radost z každého zkvalitnění zdravotnických služeb v našem kraji. A nová šternberská interna je vylepšením zásadním,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Se stavbou nového pavilonu začala firma na jaře 2020. „Budova má jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. Uvnitř sídlí akutní ambulance, kardiologie, lůžková oddělení a například i dvoulůžkové pokoje vybavené vlastní koupelnou. Úplně nahoře našla zázemí jednotka intenzivní péče, kde se lékaři mohou současně starat rovnou o deset pacientů. Plocha jednotlivých podlaží má dohromady čtyři tisíce metrů čtverečních. Celkový počet lůžkových pacientů bude až padesát čtyři a v přízemí je prostor pro ambulantní odbavení dalších dvaceti lidí,“ přiblížila mluvčí Eva Knajblová.

Budova je protkaná kilometry kabelů, které zajišťují datovou, řídící a komunikační síť. „V případě výstavby nového interního pavilonu můžeme mluvit o jedné z největších investičních akcí Olomouckého kraje v posledním desetiletí. Jsem rád, že stavba tohoto objektu s konečnou platností potvrdila stabilitu Nemocnice Šternberk v rámci systému akutní lůžkové péče v našem regionu a definitivně vyvrátila úvahy o jejím zrušení, které v minulosti na různých úrovních zaznívaly. Poděkování v těchto souvislostech patří zejména místopředsedkyni představenstva společnosti Agel Marii Marsové a emeritnímu řediteli nemocnice Vítězslavu Vavrouškovi, kteří stáli u zrodu projektu. Poděkovat je třeba i kolegům v orgánech Olomouckého kraje, na krajském úřadu a v neposlední řadě také členům orgánů společnosti Agel Středomoravské nemocniční, kteří výstavbu nového pavilonu v různých fázích organizovali a podporovali,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Autor: red., E. Knajblová, zdroj foto: OLK

Fotogalerie

Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLK
Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLK
Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLK
Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLK
Šternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLKŠternberská nemocnice má novou internu za čtvrt miliardy korun    zdroj foto: OLK

Související články

Další články z rubriky

V Olomouci skončilo AFO

V Olomouci skončilo AFO

Akreditovalo se téměř devět tisíc fanoušků vědy a filmu

Tragická nehoda cyklisty na Jesenicku

Tragická nehoda cyklisty na Jesenicku

Na následky zranění zemřel

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.