Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Šternberská nemocnice otevřela nové ortopedické lůžkové oddělení

19. května 2022 - 13:03

Zpět na seznam článků

Jeho kapacita je dvacet lůžek s vlastním sociálním zařízením

Šternberská nemocnice otevřela nové ortopedické lůžkové oddělení

Ortopedické oddělení Nemocnice Šternberk zdroj foto: AGEL

Důvodem zřízení ortopedického oddělení bylo hlavně rozšíření poskytované péče ve šternberské nemocnici, a to na základě vysoké poptávky po ortopedické péči, dlouhých čekacích dob zejména na kloubní náhrady v důsledku redukce plánované péče v posledních dvou letech způsobené pandemií.

Vznik nového oddělení byl součástí strategického plánu rozvoje šternberské nemocnice. „Mimo jiné stála za vnikem také skupina motivovaných odborníků v daném oboru, kteří chtěli vybudovat nové oddělení. Za to jim patří velké díky a také našim stávajícím a nově příchozím zaměstnancům, bez kterých by realizace projektu nešla tak hladce,“ uvádí primář nového ortopedického oddělení Martin Kubica.

Ortopedické oddělení se nachází v chirurgickém pavilonu, spolu s ARO a radiodiagnostickým oddělením. Součástí oddělení jsou také monitorované lůžka pro pacienty vyžadující zvýšený dohled po operacích. Lékaři mají k dispozici moderní vyšetřovny, superaseptický sál a kvalitní zázemí pro pacienty i zdravotnický personál. „Ortopedické oddělení se zaměřuje na poskytování plánované péče pacientům trpícím zejména artrózou kyčle a kolene s nutností implantace totální endoprotézy. Na novém oddělení probíhá i standardní běžná akutní ortopedická péče pro pacienty z našeho města i širokého okolí.  Prakticky máme pacienty od Polska po Rakousko. Poptávka po endoprotézách je obrovská. Odhadujeme, že ročně zvládneme ošetřit velké portfolio pacientů a provést několik set plánovaných operací,“ zmiňuje primář Kubica.

Celý projekt nové ortopedie ve šternberské nemocnici začalo vedení AGEL Středomoravské nemocniční plánovat zhruba před rokem. „Investice do vybavení operačního sálu, ale i celého oddělení byla nutná, jelikož lékaři operují protézy od renomovaných firem, které jsou stálicemi v tomto oboru. Vedení do nového oddělení investovalo částku přesahující jeden milion korun,“ uvedl tiskový mluvčí Adam Knesl.

Autor: red.,A. Knesl, zdroj foto: AGEL

Fotogalerie

Ortopedické oddělení Nemocnice Šternberk     zdroj foto: AGEL

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.