Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Strážníci a policisté vyprostili muže z příkopu

18. ledna 2021 - 18:31

Zpět na seznam článků

Společný zásah má šťastný konec

Strážníci a policisté vyprostili muže z příkopu

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Ve čtvrtek 14. ledna kolem třetí hodiny ráno přijala dozorčí služba Městské policie Šumperk oznámení ženy, které učinila na linku tísňového volání. „V oznámení uvedla, že nalezla svého manžela spadlého v příkopu s vodou, který kopíruje cyklostezku mezi Šumperkem a Nový Malínem. Po předchozích marných snahách o manželovo vyproštění z příkopu přivolala na pomoc hlídku strážníků městské policie,“ uvedl ředitel šumperské městské policie Jaroslav Janderka.

Strážníci muži poskytli potřebnou pomoc. „Podařilo se muže částečně vyprostit z příkopu. Kvůli prudkému svahu a z důvodu mužova stavu jej nebylo možno vyprostit nad svah. Strážníci požádali o součinnost policisty z Oddělení hlídkové služby Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, Územního odboru Šumperk. Díky policistům, kteří se na místo dostavili takřka okamžitě, se podařilo muže za použití lana vyprostit,“ přiblížil průběh ředitel Janderka.

Po vyproštění byl muž umístěn ve služebním vozidle strážníků do doby, než se na místo dostavila posádka ZZS Olomouckého kraje, která muži zajistila odpovídající lékařskou péči a transport do zdravotnického zařízení. „Muž byl hospitalizován v šumperské nemocnici a následující den byl propuštěn do domácího léčení,“ upřesnil ředitel městské policie.

Autor: red., Jaroslav Janderka - ředitel MP Šumperk

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.