Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Střet vlaku s osobním autem v Postřelmově

06. června 2023 - 13:01

Zpět na seznam článků

Pozastavil na hodiny provoz na železnici

Střet vlaku s osobním autem v Postřelmově

Střet vlaku s osobním autem zdroj foto: HZS OLK

U vážné dopravní nehody v Postřelmově zasahovaly v pondělí 5. června všechny složky IZS.

Sedmačtyřicetiletý řidič jel odpoledne se svým jednadvacetiletým spolujezdcem ve vozidle Š Roomster ve směru od Zábřehu na Postřelmov. „V křižovatce s vedlejší místní komunikací řidič proti svislé dopravní značce „Zákaz odbočování vpravo“, odbočil vpravo na místní komunikaci ve směru k místní části Nový Dvůr a před železničním přejezdem nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly a zvukovým signálem a s vozidlem vjel na železniční přejezd,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová.

V tu dobu zde přijížděl ve směru od Postřelmova vlak. „Došlo ke střetu čelní části vlaku s levým bokem vozidla. Při nehodě byli oba, řidič i jeho spolujezdec, vážně zraněni a skončili ve Fakultní nemocnici v Olomouci. U řidiče byl nařízen odběr krve,“ informovala mluvčí.

Hasiči ze silně destruovaného vozidla vyprostili dvě zraněné osoby a předali je do péče posádkám ZZS. „Ve vlaku nedošlo ke zranění osob, o cestující se rovněž postarali hasiči, na místo dorazil náš evakuační autobus. Jednalo se o více než třicet cestujících, kteří byli přepraveni k náhradnímu spoji,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Na vozidle vznikla předběžná škoda 150 tisíc korun, na drážních vozidlech 650 tisíc korun a na železniční trati a jejich součástech 250 tisíc korun. Na místě se nacházel i znalec z oboru dopravy. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího prověřování. Nehoda byla kvalifikována jako přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ upřesnila Miluše Zajícová. 

Autor: red., pis., Miluše Zajícová, zdroj foto: HZS OLK

Fotogalerie

Střet vlaku s osobním autem    zdroj foto: HZS OLK
Střet vlaku s osobním autem    zdroj foto: HZS OLK

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.