Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Šumperk chystá nový strategický plán

22. února 2021 - 17:43

Zpět na seznam článků

Prosí občany o spolupráci

Šumperk chystá nový strategický plán

Šumperk zdroj foto: archiv

Jak by se měl Šumperk rozvíjet v dlouhodobém horizontu?

Na tuto otázku by měl odpovědět nový Strategický plán rozvoje města, na němž se nyní začíná pracovat. Protože tento důležitý dokument vzniká především proto, aby se lidem ve městě žilo lépe. „Strategický plán je společnou představou města, jeho obyvatel a ekonomických subjektů, jak se má město do budoucna rozvíjet. Dokument vytváří základ pro rozhodování v tom, do čeho je žádoucí investovat nebo ve kterých oblastech je nutné řešit problémy,“ vysvětlila vedoucí oddělení strategického rozvoje města Šumperka Lenka Krobotová. 

Záměrem města je do tvorby nové strategie zapojit nejen různé skupiny odborníků, významné osobnosti, ale především širokou veřejnost. Ta může pomoci tvůrcům strategického plánu tím, že se zapojí do dotazníkového šetření, které je k dispozici on-line na webu města.

Dotazník mohou zájemci vyplnit na oficiálním městském Facebooku. „Aktivní účast v rámci tohoto šetření nám velmi pomůže k vytvoření strategie, jejíž výslednou podobu tak můžete svým názorem ovlivnit. Budeme rovněž rádi za další podněty, myšlenky a vize, které nám v rámci tohoto průzkumu sdělíte,“ sdělila Lenka Krobotová.

Pokud to situace a vývoj spojený se současnou pandemií koronaviru dovolí, bude možné tento dotazník vyplnit také v papírové podobě na městském úřadu, turistickém informačním centru a dalších místech, která budou ještě upřesněna.  

Podněty pro tvorbu strategického plánu budou sbírány také v rámci diskuze odborných pracovních skupin, tematicky zaměřených odborných týmu a veřejných projednávání, o kterých budeme na stránkách Zpravodaje informovat. „Využívány budou také podněty ze světa, a to z měst, která mají obdobný vývoj jako Šumperk a mohly by tak do procesu zpracování dokumentu přinést nové inspirativní postupy,“ doplnila vedoucí oddělení strategického rozvoje.  

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

Šumperk                                  zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.