Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Šumperská transfúzní služba oslovuje prvodárce

25. května 2023 - 14:10

Zpět na seznam článků

Zve je na společnou akci

Šumperská transfúzní služba oslovuje prvodárce

ilustrační foto: zdroj: AGEL

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je šumperská transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. „Naším významným partnerem v „boji“ o nového dárce krve je dlouhodobě Nadační fond Naděje. Stejně jako minulý rok srdečně zve všechny zájemce o pomoc potřebným k na Transfúzku do Šumperka. Pro akci zajistil fond krásné dárky od partnerů projektu a jeden z prvodárců navíc obdrží poukaz na let balónem,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent transfúzní služby.

Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. „Darování krve je osobní rozhodnutí, kdy každý musí začít sám u sebe. Při vědomí, že lidská krev je dosud, a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité,“ doplňuje koordinátorka projektu Xenie Mráčková.

Šumperská transfúzní služba na tuto akci zve nové dárce. „V úterý 30. června je možné přijít bez objednání, ale pokud nechce zájemce o dárcovství déle čekat, je možné si rezervovat termín na tel.: 702 150 489,“ dodala Marcela Kučerková.

Autor: red., R. Miloševská, zdroj foto: AGEL

Fotogalerie

ilustrační foto: zdroj: AGEL

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.