Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Šumperské hřbitovy budou o „dušičkách“ otevřeny déle

24. října 2020 - 10:17

Zpět na seznam článků

Od sedmé ranní do osmé večerní

Šumperské hřbitovy budou o „dušičkách“ otevřeny déle

ilustrační snímek zdroj foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Oba šumperské hřbitovy – hlavní při výpadovce na Bludov v Zábřežské ulici, a temenický hřbitov – budou od pondělí 26. října do pondělí 2. listopadu přístupné déle.

V těchto dnech bude na parkoviště u hřbitova a krematoria častěji zajíždět hlídka městské policie. Hlídkovou činnost na hřbitovech a v jejich okolí posílí rovněž státní policie. Svou pozornost zaměří nejen na dodržování veřejného pořádku, ale především na zloděje a vandaly, kteří by se mohli v okolí pohybovat. „Žádáme všechny návštěvníky hřbitovů, aby věnovali pozornost řádnému zabezpečení svých vozidel, aby zkontrolovali jejich uzamčení a nenechali na viditelných místech ve voze odložené žádné cenné věci, jež by se mohly stát lákadlem pro zloděje,“ říká Jiřina Vybíhalová, tisková mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Současně upozorňuje, že věci nemusejí být v bezpečí ani tehdy, pokud si je lidé vezmou s sebou na hřbitov. „Obratný zloděj dokáže využít i chvilky nepozornosti, aby si přisvojil například kabelku odloženou na náhrobku. Své věci by proto měli mít návštěvníci hřbitova vždy v dosahu a na očích,“ nabádá k obezřetnosti policejní mluvčí.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Ze samotných hrobů podle ní mizí nejčastěji svíčky, věnce, sošky a různé dekorativní předměty. Tedy věci, které lze snadno a rychle zpeněžit. „V některých případech nedokáží poškození policistům popsat odcizené věci. Proto je dobré původní stav hrobu vyfotit,“ dodává Vybíhalová.

Autor: red., S.Singerová - mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.