Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zde je místo pro Vaši reklamu

Šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy

06. června 2016 - 09:22

Zpět na seznam článků

Výsledky ze závodů dívek sportovní gymnastiky TJ Šumperk

Šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy

šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy zdroj foto: oddíl

Ostravský čertík byl název závodu malých dětí, kterého se zúčastnila 22. května v Moravské Ostravě mladší žákyně Jana Šérová. V soutěži osmiletých dívek skončila celkově osmá. O rok starší Neli Gronychová vybojovala mezi ostravskými závodnicemi po obtížném staru na kladině a prostných třetí místo.

Dalším závodem byl přebor olomouckého kraje, který se konal v sobotu 4. června na 4. základní škole v Šumperku, kterého se zúčastnily pořádající GK Šumperk, Universita a Tělovýchovná jednota Olomouc, závodnice z Prostějova a Přerova. 

šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy zdroj foto: oddíl

V základním stupni se  podařilo Aničce Tatouškové prolomit pořadí nejlepších olomouckých závodnic druhým místem. Páté místo obsadila Kristina Šimková. Proti minulému závodu v Olomouci se o několik míst dopředu posunula začínající děvčátka Maruška Fabiánová, Natálka Kurková a Sára Pelantová. Jan Šérová postoupila o stupínek výš do kategorie mladších žákyň a opět vybojovala osmičku.

šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy zdroj foto: oddíl

Naše „nejstarší“ závodnice bojovaly o pořadí v žákyních kategorie C. „Tak už to v gymnastice je, když se děvčata naučí obtížnější prvky a zacvičí volné sestavy na všech nářadích, zařadí se mezi ty starší,“ upřesňuje trenérka Jana Pražáková.

Začínající Klárka Šimková byla třetí, Eliška Šérová druhá a o několik desetinek ji porazila osmiletá Neli Gronychová. Závod pořádal GKŠ, jehož sedm závodnic vybojovalo postup do přeboru ČR. „Před půl rokem bylo v tisku uvedeno, že mezi kluby to „skřípe“. Mezi dětmi a jejich rodiči ne, i trenéři se časem domluví. S pomocí sponzorů a podpory města získá oddíl SG Tělovýchovné jednoty prostředky na opravu stávajícího nářadí. ČGF darovala pro všechny děti nové přeskokové nářadí a  snad se  všichni gymnasti dočkají přístavby stávající tělocvičny pro prostná,“ dodala Jana Pražáková.

Autor: red., J. Pražáková, zdroj foto: oddíl

Fotogalerie

šumperské sportovní gymnastky si připisují úspěchy       zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.