Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Šumperský Pontis přijímá další zpřísňující opatření

01. dubna 2020 - 12:10

Zpět na seznam článků

V sociálních službách pro seniory

Šumperský Pontis přijímá další zpřísňující opatření

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Každodenní měření teploty a sledování zdravotního stavu uživatelů sociálních služeb i zaměstnanců, důkladná dezinfekce prostor, maximální používání ochranných pomůcek a další zpřísňující preventivní opatření přijal na začátku tohoto týdne největší poskytovatel sociálních služeb v Olomouckém kraji Pontis Šumperk.

Vedení společnosti zároveň odeslalo ministru zdravotnictví otevřený dopis. „V rámci maximální prevence a bezpečnosti vyplňují každý den zaměstnanci i dobrovolníci v sociálních službách karty, do kterých zapisují údaje o měření teploty a svém zdravotním stavu. Současně na doporučení hygieniků provádějí takzvané trasování, zaznamenávají, se kterými lidmi a na kterých místech se dostali do kontaktu. Samozřejmostí je zákaz návštěv v našich službách a důsledné používání ochranných pracovních prostředků,“ popisuje další přísná opatření ředitel obecně prospěšné společnosti Šumperk Miroslav Adámek.

ředitel obecně prospěšné společnosti Šumperk Miroslav Adámek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Sociální pracovníci také dvakrát denně měří teplotu uživatelům sociálních služeb a sledují jejich celkový zdravotní stav. V případě, že by u některého ze seniorů naměřili teplotu vyšší než 37 a půl stupně, musel by být dotyčný okamžitě izolován a vyrozuměli by jeho ošetřujícího lékaře. „Další přísné opatření jsme přijali při vydávání jídla, naši zaměstnanci také pravidelně důkladně dezinfikují prostory, ve kterých probíhají společné aktivity,“ dodává zástupkyně ředitele Bohdana Březinová.

Vedení společnosti také v uplynulém týdnu odeslalo otevřený dopis samotnému ministrovi zdravotnictví. „V rámci prevence dělají všichni naši lidé maximum, přesto nejsme v praxi schopni dodržet všechna nařízení vlády. Nemůžeme například technicky rozdělit zóny na „Covid“ a „nod-COVID“. Současně se nám nelíbí některá vyjádření ministra v tom smyslu, že koronavir do sociálních zařízení zavlékají pouze zaměstnanci. Již tak je na naše zaměstnance vytvořen velký tlak, a rozhodně by žádný z nich neudělal něco takového vědomě. Navíc je pro ně velice těžké vyrovnat se i se skutečností, že oni mohli být nositeli nákazy a infikovat své klienty. Domníváme se, že by tak měla být vyjádření v tomto směru opatrnější,“ dodává Březinová.

Autor: red., H. Písková

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.