Úterý 17. září 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V kraji začínají práce na likvidaci škod

17.09.2024 - V kraji začínají práce na likvidaci škod - Na sever...

Počasí

17.09.2024 - Úterý

Teplota: 21 / 13 - PoloJasno

18.09.2024 - Středa

Teplota: 22 / 13 - Jasno

Šumperský kulturák představí nadějné umělce

12. září 2024 - 16:36

Zpět na seznam článků

Na terasách hotelu Perk

Šumperský kulturák představí nadějné umělce

Šumperský kulturák představí nadějné umělce zdroj: d.k.

Šestý ročník uměleckého večera ART.blok, který se pravidelně konal v nejrůznějších prostorách šumperského kulturáku, se ve čtvrtek 19. září od sedmi večer poprvé uskuteční na terasách hotelu Perk. „Na letošním ročníku nově úzce spolupracujeme s vyučujícími a studenty oboru grafický a průmyslový design. Tento obor navíc na střední průmyslové škole v Šumperku letos oslaví dvacet let existence. Hlavní myšlenkou, pod kterou večer vzniká, je Oslava kreace/Oslava designu. I proto jsme se rozhodli celý večer zasadit do prostředí, které skvěle reflektuje kvalitní a hodnotnou designerskou práci. Kreaci letos proto budeme oslavovat na terasách hotelu Perk,“ vysvětluje dramaturg Domu kultury Šumperk Ondřej Procházka.

Tento rok budou hvězdami ART.bloku právě mladí umělci, kteří studovali nebo stále studují na šumperské průmyslovce. O své tvorbě se proto hlouběji rozpovídá třeba Veronika Vaňková, která stojí za návrhem letos odhalené lavičky Jana Zajíce, malbu a street art zastoupí Filip Švagerka, oblast grafického designu Nik Janda a o svém návrhu kruhového objezdu se rozpovídá Valentýna Robotková, která je rovněž výherkyní celostátního kola soutěže odborných znalostí a dovedností SOČ.

Na umělecký večer máte možnost pořídit si i zlevněné vstupné o 50 korun. „Tato sleva platí pro žáky a studenty do 26 let. Při vstupu na akci je potřeba se prokázat studentským průkazem ISIC nebo jiným studentským/žákovským průkazem,“ dodal Ondřej Procházka.

Autor: red., Ondřej Procházka, zdroj foto: dk

Fotogalerie

Šumperský kulturák představí nadějné umělce   zdroj: d.k.
Šumperský kulturák představí nadějné umělce - pozvánka - zdroj: d.k.

Exkluzivní Fotogalerie

Desná na Šumpersku

Desná na Šumpersku

Fotek: 32
Přidáno: 15.09.2024

Řeka Desná na Šumpersku

Řeka Desná na Šumpersku

Fotek: 20
Přidáno: 14.09.2024

Revival Invaze 2024

Revival Invaze 2024

Fotek: 67
Přidáno: 24.08.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.