fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Šumperští Draci před začátkem sezóny 2019/20

03. září 2019 - 14:48

Zpět na seznam článků

Tisková konference klubu

Šumperští Draci před začátkem sezóny 2019/20

Tisková konference hokejového klubu zdroj foto: Draci Šumperk

Ředitel klubu Vladimír Velčovský na tiskové konferenci, která se konala ve výrobním areálu jednoho z hlavních partnerů klubu, představil sportovní cíle a další novinky týkající se Draků pro nadcházející sezónu.

Ke složení týmu a sportovním výzvám měl co říci trenér Martin Janeček. Novinky ohledně marketingu a komunikace představil Tomáš Ostřanský. Ředitel klubu Vladimír Velčovský nejprve poděkoval přítomným hostům, tedy předsedovi představenstva Pars Nova Tomáši Ignačákovi a generálnímu řediteli Aleši Měrkovi za možnost uspořádat tiskovou konferenci v areálu tradiční šumperské firmy, která se v relativně nedávné době stala hlavním partnerem klubu.

Po krátkém zhodnocení loňské sezóny, která byla přes vypadnutí v semifinále playoff hodnocena kladně, se již nadále věnoval zejména cílům pro nadcházející sezónu: „V základní části nebude jiný cíl, než být trvale první a bude velice důležité, jak klub do soutěže vstoupí. V playoff chceme dojít minimálně do finále. Na sport máme v klubu velmi fundované lidi, máme štěstí na realizační tým, který tady máme, a tímto bych za ně chtěl poděkovat. To je také umění manažera, mít kolem sebe lidi, kteří jsou v určitých momentech lepší než vy, ne naopak."

Tisková konference hokejového klubu zdroj foto: Draci Šumperk

Trenér Martin Janeček, původně plánoval strávit další sezónu v Opavě. Nakonec však přijal výzvu postavit v Šumperku mladý ambiciózní tým. „Když jsem byl osloven, moje myšlenky se ubíraly zejména k ambicím, k týmu, který má kvalitu a tradici, který má výborné fanoušky. Bral jsem to jako obrovskou výzvu, a proto jsem řekl ano.“

Janeček upozornil, že vyžaduje, aby v týmu panovaly výborné mezilidské vztahy, což považuje jako základ úspěšné spolupráce. Dle jeho slov jsou rovněž v Šumperku vytvořeny pro druhou ligu vynikající podmínky k práci a pro splnění vytyčených sportovních cílů. „Při skládání týmu jsme museli přemýšlet, kteří hráči se hodí do mé sportovní koncepce a samozřejmě do koncepce klubu tak, aby vše mělo hlavu a patu. Skládáme tým tak, abychom vnesli úplně jinou energii do hry našeho týmu. Hledáme především hráče, kteří mají charakter, protože ten bude rozhodovat v těžkých chvílích, které nás bezesporu čekají,“ dodal trenér Draků.

Martin Janeček ještě upozornil, že ač jsou během přípravy očekávání fanoušků vysoká, ta má, dle jeho filozofie, sloužit ke kvalitní přípravě v těžkých soubojích se silnými týmy, ne k plácání se po ramenou nad výhrami proti slabším soupeřům. Dle jeho slov potom tato příprava naplňuje očekávání a ve většině zápasů byl s výkony a projevem týmu spokojen, přičemž hra má být a je založena především na energii a kvalitním bruslení.

Tomáš Ostřanský, manažer pro marketing a komunikaci, následně představil dresy pro sezónu 2019/2020.

nové dresy hokejové klubu zdroj foto: Draci Šumperk

Vypíchl zejména světlou variantu dresů, která je vyvedena v bílé barvě a upozornil na změnu, která rovněž vyvolala vzrušené diskuse mezi fanoušky: „Chtěli jsme jít moderní cestou co největší jednoduchosti. Proto také ustoupil drak na hrudi logotypu našeho klubu. Díky tomu je přední strana dresu jednoduchá, čistá a barevně sjednocená.“ Maskot klubu však z dresu nezmizel, nově se nachází na obou ramenech, natištěn bude rovněž na štulpnách, respektive na jejich přední straně.

Nadále budou přímé přenosy domácích zápasů, byť v omezené míře. Pro sezónu 2019/2020 je v plánu odvysílat živě s komentářem celkem osm utkání, tedy s každého ze soupeřů jednou. Po všech domácích utkání bude fanouškům k dispozici sestřih.

informace hokejového klubu zdroj: Draci Šumperk

Po skončení této části tiskové konference předal ředitel klubu Vladimír Velčovský nové dresu také zástupcům Pars Nova také dlouholetému podporovateli klubu, panu Petru Hrbkovi, který je slovy Velčovského na dlouhou dobu nepřekonatelným mecenášem hokeje v Šumperku. „Do šumperského hokeje jsme vstoupili poměrně nedávno, v polovině loňské sezóny“, uvedl generální ředitel Pars nova. Aleš Měrka. „Musím upřímně říct, že jsem byl velmi překvapen výbornou úrovní šumperského hokeje. V některých fázích utkání bylo mnohem zábavnější a kvalitnější než řada extraligových zápasů.“

Generální ředitel navíc nastínil i možnost podporovat také mládežnické týmy, stejně jako velkou změnu, kdy se od října bude zimní stadion jmenovat nově Škoda aréna podle mateřské společnosti Škoda Transportation, pod kterou Pars nova spadá. Předseda představenstva Tomáš Ignačák ve svém projevu představil společnost Škoda Transportation. „Jsem velmi rád, že jsme se stali partnery místního hokejového týmu. Škoda Transportation je totiž rovněž generálním partnerem HC Škoda Plzeň. V Šumperku se hraje velmi dobrý hokej, který baví hráče i diváky. Loňská sezóna, dopadla velice dobře a já se těším na první zápas 14. září tady v Šumperku. Přeji klubu, ať naváže na loňský rok a naše spolupráce bude co platná nejen letošní sezónu, ale i v dalších letech.“

Autor: red., Tomáš Ostřanský, zdroj foto: Draci Šumperk

Fotogalerie

Tisková konference hokejového klubu                   zdroj foto: Draci Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.