Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Šumperští zastupitelé schválili dvě vyhlášky

15. května 2021 - 13:29

Zpět na seznam článků

Platí od 10. května

Šumperští zastupitelé schválili dvě vyhlášky

Šumperk zdroj foto: archiv

Obecně závazná vyhláška č. 3/2021, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství

Město přistoupilo k aktualizaci veřejné vyhlášky o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství. „Na základě doporučení městské policie rozšířila místní radnice ve vyhlášce některé stávající a doplnila další nové plochy na veřejném prostranství, kde je zakázáno konzumovat alkohol. Výjimky ze zákazu se vztahují například na restaurační zahrádky, stánkový prodej či řádně ohlášené akce. Občanům doporučujeme seznámit se s mapovou přílohou aktualizované vyhlášky, v níž je zaznačeno vymezení ploch, na kterých zákaz platí,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

Mimo vymezené plochy se zákaz dále vztahuje na všechny kryté čekárny autobusových zastávek, dětská hřiště, pískoviště a okolí areálů škol a školských zařízení, kde je hranice stanovena padesáti metry.

Pořadatelé akcí na veřejném prostranství již nově nebudou žádat radu města o výjimku z této vyhlášky za podmínky, že akce bude řádně ohlášena městskému úřadu současně se žádostí o zábor veřejného prostranství. „Pořadatelé jsou však v souvislosti s prodejem alkoholu povinni dodržovat zákon č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek,“ upřesnila mluvčí.

Město Šumperk upravilo v souladu se zákonem obecně závaznou vyhlášku o rušení nočního klidu, jehož doba je dle zákona stanovena od desáté večerní do šesté hodiny ranní. „Veškeré výjimečné případy, tedy plánované kulturní akce, na něž se vztahuje omezení doby nočního klidu, v ní jsou uvedeny. Pořadatelé kulturních a společenských akcí, které jsou ve vyhlášce vyjmenovány, jsou povinni městskému úřadu nahlásit datum konání akce s dostatečným předstihem tak, aby termín mohl být zveřejněn na úřední desce minimálně pět dní před datem konání akce,“ sdělila Soňa Singerová.

Akce po 22. hodině se nahlašují na oddělení kultury a vnějších vztahů u Evy Rutarové. (eva.rutarova@sumperk.cz.)

Občané a pořadatelé akcí se mohou s obecně závaznými vyhláškami seznámit na webu města.

Autor: red., S.Singerová - mus,

Fotogalerie

Šumperk                                 zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.