fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

TJ Jiskra Rapotín vs Draci Pars Šumperk

23. června 2022 - 21:57

Zpět na seznam článků

Hokejisté zvítězili na penalty

TJ Jiskra Rapotín vs Draci Pars Šumperk

TJ Jiskra Rapotín vs Draci Pars Šumperk foto: Věra Václavková

Draci si po roce opět zpestřili letní přípravu přátelským utkáním ve fotbale s béčkem Rapotína. A přestože jsou fotbalisté rapotínského celku na trávníku jako ryba ve vodě, byli to hokejisté Šumperka, kteří ještě pár minut před závěrečným hvizdem vedli o jednu branku. Nicméně Rapotín nakonec dokázal vyrovnat na 3:3 a o vítězi tak musely rozhodnout penalty. V této dovednostní disciplíně zazářil mimo jiné Filip Eliáš, který se postavil do brány a díky jedné vychytané penaltě se spolu se svými spoluhráči postaral o vítězství Šumperka.

Středeční slunečný podvečer přilákal početný zástup fanoušků na fotbalové hřiště v Rapotíně, kde se v rámci letní přípravy odehrálo přátelské utkání mezi celky TJ Jiskra Rapotín a Draci Pars Šumperk. Šumperští hokejisté tak opět po roce na chvíli vyměnili brusle za kopačky.

V 17:30 zazněl z píšťalky hlavního rozhodčího úvodní hvizd a mohlo se začít hrát. Draci se s obrovskou chutí dali do boje o každý centimetr hřiště a soupeři nedávali nic zadarmo. Jejich neutuchající aktivita nakonec přinesla ovoce. O první branku Draků se postaral Dávid Kohút. Vedení Šumperka ale nemělo dlouhého trvání. Ještě před koncem prvního poločasu Rapotín srovnal stav.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Jako první opět zaúřadovali šumperští hokejisté. Daniel Vachutka se stal druhým hráčem Draků, který překonal rapotínského brankáře a zvedl ze židlí početnou skupinu hokejových fanoušků. Jenomže i na tento gól dokázala Jiskra odpovědět. Touha Draků po vítězství však byla větší. Na 3:2 následně upravil skóre zápasu nováček v šumperském dresu Jiří Průžek. Druhý poločas se pomalu, ale jistě blížil ke svému konci a už to vypadalo, že i tentokrát Draci porazí zálohu Rapotína. Osud tomu ale zřejmě nepřál, neboť v samotném závěru zápasu lovil brankář Draků, Filip Eliáš, míč po třetí. Základní hrací doba se tedy dohrála za nerozhodného stavu, a tak se ke slovu dostaly penalty.

Za Draky se k pokutovému kopu jako první postavil Jakub Horký a proměnil! Následovala penalta Rapotína, kterou ale parádně zneškodnil šumperský Filip Eliáš - 1:0 pro Draky. Druhou sérii odstartovala další nová posila Šumperka, Šimon Jelínek. A také Šimon skóroval! Rapotín potřeboval následující penaltu proměnit, ale bohužel přestřelil – 2:0 pro Draky. Jako dalšího mužstvo zvolilo Vojtu Šuhaje, který své úspěšné spoluhráče následoval a brankáře Jiskry překonal. Na proměněnou penaltu Šuhaje Rapotín už odpovědět dokázal. Stav po třetí sérii tedy zněl 3:1 pro Draky. Rozhodující gól měla na noze nová akvizice, Jiří Průžek. Šumperští fanoušci s napětím sledovali provedení penalty Jiřího Průžka. A po jeho úspěšném zakončení propukla v ochozech nefalšovaná radost. Draci udrželi sto procentní úspěšnost dovednostní disciplíny, díky které po roce znovu zvítězili nad týmem Rapotína.

Celé utkání se samozřejmě neslo v přátelském duchu. Po závěrečných penaltách si soupeři s úsměvem podali ruce a následně proběhlo společné focení. Pevně věříme, že si všichni účastníci středeční klání patřičně užili, včetně fanoušků, kteří si mimo jiné mohli prohlédnout nové tváře šumperského kádru.

Autor: red., Vanessa Vařeková, foto: Věra Václavková - redakce DŠ

Fotogalerie

TJ Jiskra Rapotín vs Draci Pars Šumperk    foto: Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.