Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Tradiční šumperský „Strom splněných přání“

27. listopadu 2019 - 17:27

Zpět na seznam článků

Už začal plnit dětské vánoční sny

Tradiční šumperský „Strom splněných přání“

ilustrační foto: zdroj archiv sumpersko.net

„Milý Ježíšku, moc si přeji panenku, ráda bych našla pod stromečkem plyšovou kočku, mé přání je dostat od Ježíška kosmetický balíček. Tato a další stovku přání pověsilo vedení města Šumperka, senátor Mirek Adámek a další hosté na Strom splněných přání.

Tím zahájili stejnojmennou tradiční charitativní akci. Díky ní si tak lidé mohou zahrát na Ježíška a koupit dárek dětem opuštěným nebo ze sociálně slabých rodin. „Jsem připraven se stát Ježíškem na poslední chvíli a ujmout se přáníček, která zůstanou nesplněna. Díky této akci je v Šumperku hodně lidí, kteří rozdávají radost. Jsem rád, že se k nim mohu připojit,“ uvedl starosta Tomáš Spurný.

ilustrační foto: zdroj archiv sumpersko.net

Zájemci, kteří si chtějí zahrát na Ježíška, si mohou vyzvednout přání v Informačním centru na Hlavní třídě v budově divadla. Poté, co dárek koupí a zabalí, jej spolu s přáníčkem donesou nejpozději 17. prosince zpět do centra. „Do balíčku může Ježíšek obdarovanému dítěti napsat i vzkaz. Letos jsme na stromek pověsili sto čtyři dětských přání od padesáti dvou dětí,“ informovala místostarostka Marta Novotná.

Její kolega z vedení radnice Jakub Jirgl připomněl, že letos dostanou dárky děti z Dětského centra Ostrůvek ze Šumperka, z Domu pro osamělé rodiče s dětmi v tísni, který je součástí společnosti Pontis Šumperk, a děti ze sociálně znevýhodněného prostředí ze Šumperka. „Mezi přáníčky jsou praktické věci pro děti, samozřejmě zde nechybějí ani hračky, větší děti si přejí například i kosmetiku,“ doplnil Jakub Jirgl.

ilustrační foto: zdroj archiv sumpersko.net

„Je důležité dělat radost dětem, které se ocitly v tíživé situaci, a navíc ne vlastní vinou. Stejně tak důležité je umět se podělit, a proto sem pravidelně přivádím své děti, aby si sami vybrali přáníčko a ze svého kapesného jej koupili,“ uvedl ředitel Pontisu, senátor Mirek Adámek.

ilustrační foto: zdroj archiv sumpersko.net

Strom splněných přání se koná v Šumperku každoročně od roku 2006. Zpočátku stával přímo na Hlavní třídě, čtvrtým rokem se na něj věší přáníčka v Informačním centru. Za dobu jeho existence se splnilo celkem dvě stě osmdesát dvě přání.

Autor: red., S. Singerová-mus, zdroj foto: archiv sumpersko.net

Fotogalerie

ilustrační foto: zdroj archiv sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.