fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Třetí vítězství pro Davida Jílka - Winterman 2020

14. října 2020 - 10:30

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodu

Třetí vítězství pro Davida Jílka - Winterman 2020

Winterman 2020 zdroj foto: archiv D. Jílka

V neděli 11.října se uskutečnil již 6. ročník nejtěžšího triatlonu v Čechách na ironmanských tratích.

Závodu se již po čtvrté zúčastnil i zábřežský triatlonista David Jílek, který v tomto závodě již dvakrát zvítězil.

V neděli v pět hodin ráno se závodníci vrhli do silného proudu studeného Labe absolvovat 9 kilometrů dlouhé plavání. David z vody vylézá v čase 56.09 jako druhý, cca 2 minuty za skvěle plavajícím Vencou Franckem. V prvním depu se zdrží vzhledem k převlékání asi 9 minut a vyráží do tmy na 180 kilometrů cyklistickou část s převýšením bez mála 3 tisíce metrů. Zhruba na 25 km dojíždí Vencu Franckeho, který se ho asi 20 km snaží udržet, ale svižné tempo skvěle jedoucího Davida není dlouho schopen akceptovat.

Teplota se po celou dobu cyklistiky pohybovala mezi 0,5 - 6°C. David strojovým tempem udržuje průměrnou rychlost lehce na 30 km za hodinu a do druhého depa dojíždí za 5 hodin 47 minut. Druhý za ním se ztrátou 7 minut dojíždí nestárnoucí Petr Vabroušek a na třetím místě loňský vítěz Lukáš Pazdera se ztrátou 14 minut.  Závodníky čeká poslední část - maratonský běh s cílem na Ještědu. Převýšení běhu 1100 m, posledních 10 km neustále do kopce. Třetí Lukáš Pazdera jde na dvanáctém kilometru před Petra Vabrouška a vše nasvědčuje tomu, že dojde opět k boji mezi Davidem a Lukášem na posledních 10 km v nepříjemném stoupání cíle na vrchol Ještědu, kde David vloni na 40 km běhu přišel o vítězství. Lukáš nepříjemně stahuje Davida  a  v jednu chvíli cca 30 km se dostane na rozdíl pouhých 2,5 minuty.

Winterman 2020 zdroj foto: archiv D. Jílka

David do posledních 10 km dává vše, co může a v posledních 4 km před cílem Lukášovi odbíhá zhruba na rozdíl 4 minut a do závěrečné "horolezecké vložky" pod lany lanovky vbíhá s náskokem asi 5 minut a je jasné, že letos vítězství udrží. Do cíle dobíhá za 3 hod. 45 min. a zaslouženě protíná cílovou pásku v celkovém čase 10 hodin 39 min. 48 s.

Winterman 2020 zdroj foto: archiv D. Jílka

Radost z vítězství podtrhuje i skutečnost, že tento závod, který je jeden z nejtvrdších závodů u nás má za sebou silný příběh. Organizátorům závodu Vladimírovi a Daniele Peškovým se před sedmi lety narodila dcera s vážnou srdeční vadou. Těžké období po její složité operaci jim pomohly překonat i zážitky z extrémních ironmanských závodů. Proto se rozhodli v roce 2015 založit „Wintermana“ drsný závod pro něžné táty i jiné podobné blázny, kterým většinou někdo z rodiny nebo blízkých přátel zajišťují support na trati. Vše podtrhuje tradice, pod níž je finanční odměna určená vítězům, jejich jménem darovaná dětskému kardiocentru Motol.

Winterman 2020 zdroj foto: archiv D. Jílka

Celkové výsledky ZDE

Autor: red., m.j., Winterman 2020 zdroj foto: archiv D. Jílka

Fotogalerie

Winterman 2020                           zdroj foto: archiv D. Jílka

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.