Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Trojice mladíků zaútočila v Uničově na ženu a dva muže středního věku

20. listopadu 2019 - 14:08

Zpět na seznam článků

Dva útočníci skončili ve vazbě

Trojice mladíků zaútočila v Uničově na ženu a dva muže středního věku

ilustrační snímek zdroj foto: archiv sumpersko.net

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku osmnáct, třiadvacet a šestadvacet let z Olomoucka, dvou z nich jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, spáchaného formou spolupachatelství, šestadvacetiletého jakožto obviněného ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu.

Protiprávního jednání se dopustili v pátek 15. listopadu v odpoledních hodinách v Uničově. „Dva z obviněných ve věku třiadvacet a osmnáct let nejprve vulgárními výrazy napadli dva muže ve věku padesát šest a jednu ženu ve věku padesát tří let. Požadovali po nich peníze a následně je napadli i fyzicky. Nakonec jim z batohů odcizili nabíječku, jídlo a alkohol. Třetí z obviněných se zapojil pouze do nadávek,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Dva z napadených skončili v péči zdravotnické záchranné služby.

Na základě získaných informací a poznatků, operativního šetření a především místní a osobní znalosti policisté všechny tři muže ještě téhož dne večer zadrželi a umístili do policejních cel. „Se dvěma z nich se napadení znali. Při prověřování celé události kriminalisté zjistili, že jeden z podezřelých, třiadvacetiletý muž, byl v nedávné minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán,“ informovala mluvčí.

Kriminalisté zahájili následujícího dne trestní stíhání všech tří mužů. „Dvou z nich ve věku osmnáct a třiadvacet jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, spáchaného formou spolupachatelství, šestadvacetiletého jakožto obviněného ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu,“ sdělila Irena Urbánková.

V případě dvou mladších obviněných dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. V případě nejstaršího z trojice agresorů probíhá trestní stíhání na svobodě.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.