Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

U nabíječky může hrozit úraz elektrickým proudem

06. srpna 2020 - 11:27

Zpět na seznam článků

ČOI nařídila stažení výrobku z trhu

U nabíječky může hrozit úraz elektrickým proudem

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR v nabídce pro spotřebitele elektrické zařízení, které může znamenat pro spotřebitele vážné bezpečnostní riziko.

Při zapojení výrobku do elektrické zásuvky a dotyku uživatele může dojít k zásahu elektrickým proudem. „Jedná se o nabíječku baterií EMOS SMART4/N8168S v papírovém obalu. U výrobku bylo zjištěno vážné riziko úrazu elektrickým proudem až smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne hlavy upevňovacího šroubu těla výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku. Pokud se uživatel dotkne hlavy tohoto šroubu při nabíječce zasunuté v zásuvce, může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu,“ uvedl tiskový mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

nevyhovující výrobek zdroj: čoi

Obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření, kterým je zákaz dodávání na trh a stažení daného výrobku, který již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvo průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX.

Autor: red., J. Fröhlich, zdroj foto: čoi

Fotogalerie

nevyhovující výrobek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.