fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Úspěšní sportovci okresu Šumperk

18. září 2021 - 18:29

Zpět na seznam článků

Převzali ocenění z rukou starosty

Úspěšní sportovci okresu Šumperk

Talentované mládí se setkalo s dospělými sportovci ověnčenými úspěchy na předávání ocenění Úspěšný sportovec okresu Šumperk za rok 2020. Malou slavnost pořádala Česká unie sportu (ČUS) společně s Městem Šumperk. Ocenění mladým talentům předával starosta Tomáš Spurný s předsedkyní Okresní výkonný výbor ČUS Markétou Vintrovou.

slavnostní setkání zdroj foto: mus

Mezi oceněnými byly dva úspěšné mládežnické týmy FK Šumperk a HK Mladí Draci Šumperk. „Mladí fotbalisté obsadili 2. místo v dramatickém celostátním finále Ondrášovka CUP 2020, ve kterém například porazili pražskou Spartu,“ připomněl při předávání cen starosta Tomáš Spurný. Členové šumperských Draků se zase podíleli na zisku bronzových medailí na olympiádě mládeže v Karlových Varech.

Ocenění si vysloužil také mladý horolezecký tým ASPV Šumperk, který obsadil 2. místo na republikovém finále Mladí Horalové 2020 na Rabštejně. Mezi nadějnými sportovci, kteří si z obřadní síně odnesli individuální ocenění, se zařadila talentovaná jezdkyně Viktorie Vokounová z oddílu Horses Háj Třeština, dvojnásobná zlatá medailistka z celorepublikového skokového poháru a ve stylovém Národním poháru v Chuchli.

Ve sportovních anketách pravidelně bodují atleti a ti při vyhodnocení nescházeli ani letos.  Iva Gieslová má na svém kontě 1. místo MČR dorostenek na hladké trati 3000 metrů a 1. místo MČR dorostenek na dvoutisícové trati s překážkami, její kolegyně Terezie Venoušová se může pochlubit třetím místem z MČR žákyň v krosu. Obě sportovkyně z oddílu atletiky TJ Šumperk trénuje Jan Kostecký.

sportovci

Mezi dospělými v anketě uspěla Veronika Drábková, která se specializuje na kombinaci běhu a zdolávání překážek. Hájí barvy týmu OCR Runners Šumperk. Mezi její největší úspěchy loňského roku patří 1. místo na MČR v OCR 12 KM - AGE GROUP a 3. místo na Beton Race Basic.

Místo na výsluní z loňského roku obhájil tým orientačních běžců SEVERKA Šumperk ve složení Anna Štičková, Marek Schuster, Martin Poklop, Tereza Janošíková, Vojtěch Král. Sportovci, kteří pravidelně vozí medaile nejen z domácích, ale i světových klání si rozšířili svou sbírku cenných kovů o bronz z MČR ve sprinterské štafetě a z týmového závodu mužů.

Vyvrcholením slavnostního odpoledne bylo předání Čestného uznání za reprezentaci města hendikepovanému šachistovi Vítu Václavu Valentovi za reprezentaci města a především za jeho poslední velký úspěch, získání titulu Mistr České republiky ve Fischerových šachách pro rok 2021.

Autor: red., S.Singerová - mus, zdroj foto: mus

Fotogalerie

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.